סופגניות מקמח מניטובה לבן עם ריבת תות

רונית טברון

טיגון: 20 סופגניות

לבצק

600 גר' קמח מניטובה לבן או קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י
260 מ"ל חלב פושר
2 ביצים בינוניות
1 כף שמרים
100 גר' חמאה בטמפ חדר
40 גר' סוכר
8 גר' מלח
1 שקית סוכר וניל
שמן קנולה לטיגון

לציפוי

אבקת סוכר או סוכר לבן מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י 

למילוי

ריבת תות
ריבת חלב

אופן‭ ‬ההכנה‭

מערבבים בקערת מיקסר את השמרים, החלב הפושר והסוכר עד להתחלת תסיסה.
מוסיפים את יתר החומרים ולשים כ-10 דקות רצופות.
יוצרים כדור מהבצק, מניחים בקערה משומנת. מתפיחים את הבצק עד להכפלת הנפח.
לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק ל-20 חלקים שווים ומכדררים ל-20 כדורים אחידים.
גוזרים 2 ניירות אפייה ל-20 מרובעי נייר שווים. מניחים כל כדור בצק על גבי נייר, ומאפשרים לכל כדור להכפיל את נפחו.

ממלאים סיר עמוק בשמן ומחממים. כשהשמן חם, מכניסים את הסופגניות התפוחות עם הנייר (כדי לשמור על הצורה) לשמן החם בדבוקות בזהירות רבה.
כשהסופגניה מתחילה להשחים מוציאים בעזרת מלקחיים את מרובעי הנייר והופכים את הסופגניות על צידן השני. מוציאים מהשמן כשהן מקבלות גוון חום ענברי. מניחים על נייר סופג.

מגלגלים כל סופגנייה בצלחת עם סוכר לבן, כך שתתעטף בסוכר מכל צדדיה.

מזלפים לתוכה ריבת תות / ריבת חלב או כל מילוי אחר שאוהבים.

ניתן לפדר את הסופגניות באבקת סוכר ולזלף בריבה.

 
לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

חגים

​צילום: רונית טברון