סופגניות מלוחות עם מוצרלה ופסטו

שף קונדיטורית נעה עינת

טיגון: 15‭-‬12‭‬ סופגניות‭ ‬בינוניות

לבצק

500 גרם‭ ‬קמח‭ ‬חיטה‭ ‬70‭%‬‭ ‬מתוצרת‭ ‬הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א"י

8 ‬גרם‭ ‬שמרים‭ ‬יבשים‭ ‬‭/ ‬25‭ ‬גרם‭ ‬שמרים‭ ‬טריים

כפית‭ ‬סוכר‭ ‬לבן‭ ‬מתוצרת‭ ‬הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א"י

כפית‭ ‬מלח‭ ‬דק

1‭/‬3‬ כוס‭ ‬שמן‭ ‬זית

1 ‬ביצה

חצי‭ ‬כוס‭ ‬מים‭ ‬פושרים

אופן‭ ‬ההכנה‭

מערבבים‭ ‬קמח‭ ‬ושמרים,‭ ‬מוסיפים‭ ‬את‭ ‬כל‭ ‬החומרים‭ ‬פרט‭ ‬למלח‭.‬

לשים כ-7 דקות ומוסיפים את המלח, לשים כ-3 דקות נוספות.
עוטפים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים כ-45 דקות בטמפ׳ החדר.
לאחר התפחה, שוקלים כדורים במשקל של 45 גרם, פותחים אותם עם מערוך, מורחים את הממרח, שמים מוצרלה וסוגרים היטב על ידי "צביטה" של הבצק.
מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה משומן בשמן זית.
מחממים שמן ל-180 מעלות, מטגנים כל סופגנייה כדקה מכל צד, עד לקבלת צבע שחום.

מילוי מוצרלה ופסטו

כדורי מוצרלה בייבי
ממרח פסטו איכותי / ממרח עגבניות מיובשות / ממרח זיתים שחורים

 

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

חגים

צילום: שרית עטר