www.facebook.com/hagdolot.co.il
קישור לחשבון האינסטגרם של הטחנות הגדולות
לחנות הקמחים לחץ כאן

מעורב ירושלמי בפרנה

 50 גרם לפרנות קטנות, 80-100 גרם לפרנות בינוניות, 2 גדולות

  

אפייה: תנור מחומם ל-220 מעלות, 15-10 דקות

לחם פרנה
 

490 גרם (3.5 כוסות) קמח לחם לבן מועשר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

1 גרם שמרים יבשים

3 גרם (1 כפית) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

50 מ"ל שמן זית

360 מ"ל (1.5 כוסות) מים

3 גרם (1 כפית) מלח

 

למעורב ירושלמי של הילה

4 כפות שמן זית

4 בצלים גדולים, קלופים ופרוסים
8-10 שיני שום פרוסים
1/2-1 פלפל ירוק חריף,  פרוס לטבעות
1/2 קג פרגיות, ללא עור, חתוך לקוביות
1/2 קג כבד נקי משומן
1/2 קג טחול של עוף שטוף
1 כף שטוחה כורכום
1 כף גדושה כמון
מלח
פלפל שחור
1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה גס

איולי עמבה

4 כפות מיונז
2 כפות עמבה
1/2 לימון, מיץ
1/2 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור

לטרשי טוניסאי (חמוצים טוניסאים)

2 קולורבי, קלופים וחתוכים למקלות
2 שומר, שטופים וחתוכים לפרוסות 
2 גזר, קלופים ופרוסים לטבעות
1.5 לימון
2 כפות שמן זית 
1 כפית גדושה אריסה חריפה 
מלח ופלפל

אופן‭ ‬ההכנה‭

שמים קמח, סוכר, שמרים יחד בקערת מיקסר עם וו לישה.

מוסיפים שמן זית ומים.

לשים כ-5 דקות, מוסיפים מלח ולשים עוד כ-5 דקות.

שמים בקערה משומנת ומכסים במגבת.

מניחים בצד במקום חמים לתפיחה.

מוציאים מהקערה ומחלקים לכדורים בגודל הרצוי.

מעצבים קלות (זה לחם פרא. אין צורך בעיצוב מדוייק)

אם רוצים ניתן לחרוץ את הפרנות

מניחים בתבנית מקומחת קלות, מכסים במגבת ומניחים בצד לתפיחה כ-40 דקות.

מחממים תנור ל-220 מעלות.

כשהפרנות מוכנות לאפיה משפריצים עליהן מעט מים ומקמחים מעל.

אופים 15-10 דקות

מוציאים מהתנור, מושחים בשמן זית ומגישים.

מעורב ירושלמי

מטגנים את הבצל במחבת רחבה בשמן זית עד ששקוף.
מוסיפים את השום, המלח והפלפל השחור ומטגנים עוד כ-1 דקה.
מוסיפים את הפלפל החריף (אפשרי).
מטגנים עד שהבצל מקבל גוון זהוב וקרמלי.
מוסיפים את הפרגיות ומטגנים עם הבצל כ-5 דקות על אש גבוהה.
מוסיפים את הכבד והטחול ומערבבים היטב.
ממשיכים לבשל עוד כ-10-7 דקות (זהירות... הטחול נוטה לזנק מהמחבת 😃)
מתבלים בכורכום ובכמון. טועמים ואם צריך מוסיפים מלח בזהירות - הטחול מלוח)
מכבים את האש וומכסים במכסה ל-5 דקות.
מוסיפים את הפטרוזיליה ומגישים חם.

איולי עמבה

מערבבים היטב את כל החומרים ומתקנים טעמים.
מקררים עד לשימוש.

טרשי טוניסאי (חמוצים טוניסאים)

מערבבים הכל יחדיו, אם רוצים מוסיפים עוד לימון.
שומרים במקרר עד לשימוש.

 
לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

צילום: מנחם גרייבסקי

יום העצמאות