לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

מלוחים

מלוחים

צילום: שרית גופן

מאפה פרגיות, אגסים ובצלים

שף אפרת ליבפרוינד

אפייה: תבנית בקוטר 26, תנור מחומם ל-170 מעלות, 35 דקות

למאפה

5 כפות שמן זית או שמן קנולה
2 בצלים סגולים קטנים מאוד
קלופים וחתוכים לרבעים
2 נתחי פרגית חתוכים לקוביות קטנות
2 אגסים פרוסים לפרוסות דקות
½1 כוסות קמח תופח מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
½1 כוסות חלב סויה או ריצ' קפה
3 ביצים
4 כפות שמן קנולה
חצי כוס מים חמים
4 כפות בצל ירוק קצוץ
2 שיני שום כתושות
רבע כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה

מחממים את שמן הזית במחבת שטוחה ומזהיבים את הבצלים על אש נמוכה. מעבירים את הבצלים לקערה.
מקפיצים את נתחי הפרגית במחבת כ-5 דקות ומעבירים לקערת הבצלים.
מקפיצים את פרוסות האגסים במחבת כ-5 דקות (ניתן להוסיף למחבת 4 כפות יין אדום מתוק) ומעבירים לקערת הבצלים והפרגיות.
שמים במעבד מזון עם להב פלדה את הקמח, חלב הסויה, הביצים, שמן הקנולה, המים, הבצל הירוק, השום והתבלינים ומעבדים לבצק אחיד ודי נוזלי.
מניחים בתחתית תבנית משומנת בקוטר 26 ס"מ את נתחי הפרגית, הבצלים והאגסים ויוצקים מעליהם את הבלילה.
אופים כ-35 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד שסכין הננעצת במרכז המאפה יוצאת יבשה.
ניתן להשתמש בתפוחי גרנד סמית במקום באגסים.