לחמניות מקמח כוסמין 70%

סער מור - מחשבות על לחם

אפייה: תנור מחומם ל-230 מעלות, 15 דקות + 200 מעלות, 20 דקות

חומרים ל-22 יח' במשקל 80 גרם כל אחת‬  

1 ק"ג קמח כוסמין 70% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

675 מ"ל (4 כוסות) מים קרים

50 גרם דבש / סילאן

22 גרם מלח

40 גרם שמרים טריים / 13 גרם שמרים יבשים

 

אופן‭ ‬ההכנה

מערבבים היטב את הקמח עם השמרים. שמים בקערת המיקסר את המים והדבש/סילאן, ומערבבים קלות.
מוסיפים את הקמח והשמרים לקערת המיקסר מעל הנוזלים. לָשִׁים את הבצק עם וו לישה במהירות 1 במשך 3 דקות.
עוצרים את המיקסר, מוסיפים את המלח ומפעילים במהירות 1 במשך 5 דקות.
מוציאים את הבצק מקערת המיקסר למשטח מקומח קלות, לָשִׁים מעט ידנית, מכדררים את הבצק ומניחים בקערה מכוסה היטב.
לאחר 20 דקות של תפיחה, מוציאים את הבצק בשנית למשטח מקומח קלות, משטחים בעדינות עם כף היד, מותחים בעדינות ומקפלים את הבצק כמו מעטפה. מכדררים את הבצק בשנית ומחזירים לקערה מכוסה ל-20 דקות תפיחה נוספות. חוזרים על תהליך הקיפול שלוש פעמים. מקפלים פעם שלישית, מניחים בקערה, מכסים היטב בניילון ומניחים במקרר ל-2-3 שעות מנוחה. מוציאים למשטח מקומח קלות, מחלקים לכדורים במשקל 80 גרם כל אחד ומניחים את הבצק ל-10 דקות מנוחה. מעצבים לכדורים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, במרווחים של 4 ס״מ אחד מהשני. מברישים את הכדורים במעט ביצה או מים ומפזרים סולת, שומשום או תערובת גרעינים. מכסים בניילון גדול ומתפיחים עד שהלחמניות מכפילות את נפחן.
מחממים תנור מראש ל-190 מעלות, עם משטח/אבן אפייה בתוכו. מניחים את התבנית על גבי המשטח המחומם. מניחים קערית מים רותחים בתחתית התנור ואופים את הלחמניות במשך 5 דקות (ניתן להתיז מעט מים על הלחמניות ליצירת תוספת לחות). מוציאים את קערית המים ואופים במשך 5 דקות נוספות. לאחר 10 דקות מתחילת האפייה, מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים עוד 10 דקות. הלחמניות מוכנות כשהן מקבלות צבע זהוב עמוק ואחיד. מצננים את הלחמניות על גבי רשת. יש להמתין כחצי שעה לפני האכילה.

 

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

לחמים

צילום: מנחם גרייבסקי