לחמניות בורגר נהדרות מקמח מניטובה לבן
חיים כהן
אפייה: 12 לחמניות, 240-260 מעלות, כ-30 דקות
לבצק
400 גרם מחמצת לבנה טרייה 100% הידרציה
810 גרם קמח מניטובה לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
70 גרם סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
300 מ”ל מים
100 גרם שמן קנולה
2 ביצים בינוניות Large
20 גרם מלח
לציפוי
שני חלמונים טרופים עם מעט מים ומעט מלח
שומשום ו/או קצח
אופן ההכנה
מערבבים את החומרים היבשים חוץ מהמלח.
מערבבים היטב מים, מחמצת, ביצים ושמן.
מתחילים ללוש במהירות נמוכה מוזגים בהדרגה את הנוזלים לתוך הקערה במשך כשתי דקות.
מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במהירות נמוכה במשך 6 דקות נוספות.
מתפיחים את הבצק במשך שעתיים לפחות.
מחלקים את הבצק לכדורים מתוחים היטב, במשקל 125 גרם לכל כדור.
מניחים כל 6 כדורים במרחק זה מזה על גבי תבניות מרופדות בנייר אפייה, מברישים בביצה ומכסים.
מתפיחים כ-3 שעות בטמפרטורת החדר (24 מעלות) או כשעה עד שעה וחצי בתנור באפשרות התפחה, בטמפרטורה של 30 מעלות.
מברישים את הכדורים בשנית ומפזרים את השומשום.
אופים בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות. מורידים טמפרטורה ל-180 מעלות ואופים במשך כ-20 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
מוסיפים זמן אפייה לפי הצורך.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי