לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

לחמים

צילום: מנחם גרייבסקי

לחמניות בורגר נפלאות מקמח מניטובה לבן

חיים כהן

אפייה: 12 לחמניות, 180 מעלות, כ-20 דקות

חומרים לבצק

400 גרם מחמצת לבנה טרייה 100% הידרציה או 200 גרם מים, 200 גרם קמח ו-10 גרם שמרים יבשים (תלוי בטמפרטורה)
810 גרם (5+3/4 כוסות) קמח מניטובה לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
70 גרם סוכר
300 מ”ל מים
100 גרם שמן קנולה
2 ביצים בינוניות
20 גרם מלח

לציפוי

2 חלמונים טרופים עם מעט מים ומעט מלח - המים והמלח שוברים את החלבון ומאפשרים עבודה נוחה יותר בהברשה.
שומשום או קצח או גם וגם

אופן‭ ‬ההכנה‭

מערבבים את כל החומרים היבשים חוץ מהמלח.
מערבבים היטב מים, מחמצת, ביצים ושמן.
מתחילים לישה במהירות נמוכה ומוזגים בהדרגה את הנוזלים לתוך הקערה במשך כשתי דקות.
מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במהירות נמוכה במשך 6 דקות נוספות.

מתפיחים את הבצק במשך שעתיים לפחות.
מחלקים את הבצק לכדורים של 125 גרם כל אחד, מכדררים ומותחים אותם היטב.
מניחים כל 6 כדורים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, במרחק זה מזה, מברישים בביצה ומכסים.

מתפיחים התפחה סופית במשך כ-3 שעות בטמפרטורת חדר עד 24 מעלות, או בתא התפחה בטמפרטורה של 30 מעלות במשך כשעה עד שעה וחצי.
מברישים את הכדורים בשנית ומפזרים מעל שומשום.

מחממים תנור מראש ל-230 מעלות. מורידים ל-180 מעלות ואופים במשך כ-20 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
מוסיפים זמן אפייה לפי הצורך.