לחם צימוקים בטחינה דקה

ראסל זקס, המאפייה של ראסל ירושלים

אפייה: תנור מחומם מראש ל-200 מעלות

חומרים‭

1 ק"ג קמח כפרי 100% בטחינה דקה במיוחד מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

30 גרם שמרים טריים

30 גרם סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

80 גרם צימוקים

5 גרם קינמון טחון

1.5 גרם אגוז מוסקט טחון

100 מ"ל שמן קנולה

550 מ"ל מים

20 גרם מלח

אופן‭ ‬ההכנה‭

מערבבים את כל החומרים מלבד המלח, בקערת מיקסר עם וו הלישה, במהירות איטית כ-1 דקה.

מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ-5 דק' עד לקבלת בצק אחיד.

מניחים בקערה משומנת קלות, מכסים בניילון ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח.

מוציאים את האוויר, מעבירים למשטח ולשים מעט את הבצק. יוצרים צורה של כיכר ומניחים בתבנית לחם משומנת. מכסים בניילון ומניחים במקום חמים להתפחה נוספת (עד ל-3/4 מגובהה של התבנית).

אופים עד להשחמה בתנור מחומם ל-200 מעלות.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

לחמים

צילום: מנחם גרייבסקי