לחם "פראי" עם תאנים ואגוזי מלך
אפייה: תנור מחומם ל-250 מעלות
חומרים
525 גרם קמח לחם מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
150 גרם קמח כוסמין מלא 100% "הסדרה הבריאה" מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
150 גרם קמח חיטה מלא 100% "הסדרה הבריאה", מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
12 גרם שמרים יבשים
100 גר' תאנים מיובשות, מושרות כ-30 דק' ביין מתוק וקצוצות
50 גר' אגוזי מלך + אגוזים לקישוט (לא חובה)
30 גר' מלח
720 מ"ל מים
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה, עם כף עץ, עד לאיחוד.
מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד ל-15 שעות.
מעבירים לסלסלת התפחה מקומחת היטב (אם אין סלסלת התפחה ניתן להעביר למסננת מרופדת בבד נקי וחלק, מקומח היטב), מכסים בניילון ומתפיחים כשעתיים.
אחרי שעה וחצי של התפחה, מניחים סיר ברזל בתנור הקר ומדליקים את התנור לחום הגבוה ביותר (250-220 מעלות, תלוי בסוג התנור).
לאחר 30 דק' מורידים ל-200 מעלות, מקמחים היטב את סיר הברזל, מניחים בתוכו בזהירות אגוזי מלך שלמים (לא חובה), והופכים לתוכו את הבצק.
מניחים את המכסה על הסיר, מחזירים לתנור ואופים במשך 40 דק'.
מורידים את המכסה ואופים עוד 15 דק' עד לקבלת צליל חלול מתחתית הכיכר.
מקררים לגמרי לפני שפורסים, רצוי יום אחרי.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי