לחם מקמח כוסמין מלא 100% עם אגוזים

אלכס דובר, לחם דובר

אפייה: 230 מעלות, 30 דקות

חומרים

1 ק"ג קמח כוסמין מלא 100% הסדרה הבריאה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
770 מ"ל מים
200 גר' מחמצת שיפון 100% הידרציה
22 גר' מלח אטלנטי (אפשר מלח גס)
110 גר' אגוזים קצוצים גס ( 65 גר' אגוזי מלך, 45 גר' פקאן)

אופן‭ ‬ההכנה‭

יוצקים את המים לקערת מיקסר. מוסיפים את המחמצת והקמח.
לשים עם וו לישה כ-2 דקות במהירות נמוכה עד לאיחוד החומרים.
מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-4 דקות במהירות בינונית.
מנמיכים את מהירות הלישה, מוסיפים את האגוזים ולשים עוד כדקה.

 

מוציאים לכלי משומן קלות. מכסים במגבת לחה (אפשר לשים גם בקופסה עם מכסה).
אחרי 30 דקות מקפלים את הבצק קיפול מעטפה.
מניחים לעוד 30 דקות ולאחר מכן מקפלים שוב קיפול מעטפה ומתפיחים עד הכפלת הנפח (כ-8-6 שעות).

 

מחלקים ל-3 חלקים שווים של 700 גרם.
מעצבים עיצוב מקדים לצורה הרצויה, ומניחים למנוחה של 20 דקות. מעצבים את הכיכרות לעיצוב סופי.
מתפיחים על משטח מקומח כשעה (מומלץ בסלסלאות התפחה או על בד).

 

מחממים תנור ל-230 מעלות. מומלץ לאפות על אבן שמוט או תבנית הפוכה.
מכניסים את הכיכרות לתנור שחומם מראש ומניחים בתחתית התנור כלי עם מים רותחים.
לאחר 15 דקות מוציאים את כלי המים ואופים עוד כ-15 דקות, עד שנקישה על תחתית הכיכר משמיעה צליל חלול.
מקררים על רשת. זהירות לא לגמור את כל הכיכרות בבת אחת :)

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

לחמים

צילום: מנחם גרייבסקי