www.facebook.com/hagdolot.co.il
קישור לחשבון האינסטגרם של הטחנות הגדולות
לחנות הקמחים לחץ כאן

 

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

לחמים

צילום: מנחם גרייבסקי

לחם מחמצת עם כורכום, מקמח מניטובה לבן וקמח מניטובה מלא 100%

חיים כהן

אפייה: תנור מחומם ל-300 מעלות, 240-260 מעלות, כ-30 דקות

חומרים

92 גרם מחמצת לבנה מקמח חיטה לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י ב-100% הידרציה, רצוי ב-2 האכלות

400 גרם קמח מניטובה לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

110 גרם קמח מניטובה מלא מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

383 מ”ל מים (בקיץ רצוי להשתמש במים קרים)

13 גרם מלח

אופן‭ ‬ההכנה‭

מערבבים את הקמחים והמים ומשאירים לאוטוליזה למשך שעה בחורף וחצי שעה בקיץ. מטמיעים את המחמצת בתערובת וממתינים כשעה בחורף וחצי שעה בקיץ. לשים 5 דקות במהירות נמוכה.
משאירים ממש מעט מים מהמתכון ומערבבים פנימה 1/2 כפית כורכום. מוסיפים את המלח ולשים לישה נוספת של 3 דקות או יותר עד לקבלת חלון גלוטן.

אם אין חלון גלוטן והבצק נקרע במהירות, מוסיפים עוד שתי דקות לישה. משאירים למנוחה של 20 דקות ומקפלים את הבצק בצורת מעטפה.

מכניסים למקרר ולאחר שעה מקפלים שוב.

משאירים את הבצק להמתנה במקרר כ-4 שעות ולאחר מכן מעצבים עיצוב ראשון. לאחר חצי שעה מעצבים עיצוב שני ומכניסים לקעריות התפחה וללילה במקרר (תלוי בעונות השנה ובטמפרטורה).

אופים בסיר בתנור שחומם מראש ל-300 מעלות. מורידים את חום התנור ל-280 מעלות בתחילת האפייה ואופים במשך 18 דקות.

מסירים את המכסה, מורידים את חום התנור ל-250 מעלות ואופים במשך 10 דקות נוספות.