לחם‭ ‬ללא‭ ‬לישה‭ ‬עם‭ ‬גבינה, זיתים‭ ‬ועשבי‭ ‬תיבול

אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות, תבנית לחם 23X13X6

חומרים

315 גרם (2+1/4 כוסות) קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

2 כפיות אבקת אפייה

חצי כפית סודה לשתייה

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

חצי כפית אבקת חרדל

60 גרם גבינת פרמזן מגורדת

60 גרם גבינה חריפה (צ'דר / קשקבל / גרוייר)

חצי כוס זיתים ירוקים, מגולענים ופרוסים

8 חתיכות עגבניות מיובשות, קצוצות

רבע כוס תערובת של בצל ירוק ופטרוזיליה, קצוצים

2 כפיות טימין (קורנית) קצוץ או 1 כפית טימין יבש

2 ביצים

2.5 כפות שמן זית

1+1/4 כוסות רויון

חלמון ביצה מעורבב עם 2 כפיות מים - להברשה

גבעולי טימין ומלח גס, לקישוט (לא חובה)

אופן‭ ‬ההכנה‭

משמנים היטב את תבנית האפייה בחמאה או שמן. מרפדים בנייר אפייה או מפזרים קמח בתבנית.

מנפים לתוך קערה קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, פלפל ואבקת חרדל. מערבבים עם מטרפה עד לאיחוד.

מוסיפים לקמח 2 סוגי הגבינות, זיתים, עגבניות מיובשות, בצל ירוק, פטרוזיליה וטימין ומערבבים היטב.

בקערה נפרדת מערבבים ביצים. מוסיפים את השמן והרִוְיוֹן ומערבבים עד לאיחוד.

יוצרים גומה במרכז תערובת הקמח ולתוכה יוצקים את התערובת הרטובה. מערבבים יחדיו לקבלת תערובת סמיכה ודביקה.

יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת (דואגים לרוקן את הקערה). משטחים באופן שווה בתבנית.

מברישים את החלק העליון בתערובת החלמון והמים ומפזרים מעל מלח גס וגבעולי טימין אחדים.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, 40-45 דק' או עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי. אם החלק העליון מתחיל להשחים, מכסים בנייר כסף וממשיכים לאפות.

מקררים בתבנית כ–5 דק' ורק אז הופכים על רשת צינון.

הלחם הכי טוב כשהוא מוגש ביום ההכנה. אם נשארו שאריות ניתן לעטוף בנייר ולאחסן במקרר. לחמם בעדינות לפני שימוש נוסף.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

לחמים