כיסני בצק במלית תרד וגבינה

מתכון, עיתונאית אוכל ומחברת ספרי הבישול פסקל פרץ-רובין www.pascalpr.co.il

אפייה: כ– 22-20 כיסנים, תנור מחומם מראש ל-180 מעלות

חומרים

500 גר' קמח לבן ללא צורך בניפוי, מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

(לגיוון ועניין אפשר לשלב חצי הכמות בקמח מלא)

150 מ"ל (3/4 כוס) שמן

1 כפית מלח

420 מ"ל (1-3/4 כוס) מים, לפי הצורך ומידת ספיגת הקמח

למלית

1 בצל חתוך לרצועות ומטוגן

1 תפוח אדמה גדול מבושל, קלוף וחתוך לקוביות קטנות

1 צרור עלי תרד או מנגולד קצוצים דק

1 כף זעתר

3 כפות שמן זית

1 כוס גבינה צהובה מגוררת. אפשר לשלב עם גבינה בולגרית

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

להברשה

1 חלמון ביצה טרוף היטב עם כף מים

לבזיקה

2-1 כפות גרגרי שומשום

1 כפית קצח

אופן ההכנה

מניחים את הקמח בקערה רחבה. מוסיפים שמן ומלח ויוצקים מים תוך כדי לישה, עד שמתקבל בצק אחיד וחלק הניתק מדפנות הקערה. משהים כמה דקות למנוחה.

מכינים את המלית: מניחים בקערה את הבצל המטוגן, קוביות תפוחי האדמה ואת עלי התרד או המנגולד הקצוצים. מוסיפים זעתר, שמן זית וגבינה. מערבבים ומתבלים במלח ופלפל.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק בעובי 1/2 ס"מ. קורצים עיגולים בכוס שקוטרה 10 ס"מ. שמים במרכז כל עיגול 1/2 כף מהמלית. סוגרים כל עיגול לחצי סהר.

בדרך זו מכינים את כל הבצק. אפשר לעצב את כיסני הבצק על ידי הידוק הבצק בעזרת מזלג או על ידי צביטות קלות סביב הסהרון.

מסדרים את כיסני הבצק בתבנית אפייה ברווחים. מברישים בחלמון הביצה ובוזקים מעט גרגרי שומשום וקצח. אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) ומצננים.

צילום: פסקל פרץ-רובין

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

מלוחים

מלוחים