לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

פסטה

פסטה

צילום: מנחם גרייבסקי

כלים ולוקיישן צילום באדיבות פרופ׳ אדריאן בועז

טורטליני במילוי סלמון וגבינת שמנת ברוטב חמאה, מרווה ולימון

מעיין דרעי, פסטטריה

5 מנות

לבצק טורטליני‬

500 גרם סמולינה מחיטת דורום איטלקית מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
14 חלמונים (הצהוב)
1 כפית מלח

למלית

200 גרם סלמון טרי ללא העור טחון במעבד מזון
100 גרם גבינת שמנת
1 כף עירית קצוצה
אגוז מוסקט
מלח, פלפל

לרוטב

1 שן שום קצוץ
100 ג' חמאה
4 עלי מרווה
1/2כפית גרידת לימון
מעט מיץ מחצי לימון
מלח
פלפל

אופן‭ ‬ההכנה‭

מכינים את הבצק: שמים את הקמח בקערה, יוצרים גומה ומכניסים לתוכה את יתר המרכיבים, מערבבים ולשים עד לקבלת בצק חלק וגמיש. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
מכינים את המלית: מערבבים את הסלמון הטחון עם יתר המרכיבים.
מכניסים לשקית זילוף.

מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים לשני חלקים. מרדדים כל חלק במכונת פסטה או במרדדת ידנית ליריעה דקה. מזלפים על אחת היריעות תלוליות של מלית במרווחים של שלוש אצבעות, מורחים ביצה טרופה ומניחים מעל את יריעת הפסטה השנייה. מהדקים תוך הוצאת אוויר וקורצים עיגולים בעזרת חותכן. מקפלים את העיגול לחצי ומהדקים סביב המלית.
מחברים את קצוות הסהר שנוצר תוך הידוק.
מניחים את הטורטליני בצלחת מקומחת בסמולינה דורום.

מרתיחים מים בסיר עד לרתיחה חזקה ובינתיים מכינים את הרוטב.
מחממים מחבת. שמים חמאה ושום, מוסיפים את עלי המרווה ואת הטורטליני המבושלים, מוסיפים גרידת לימון, מלח ופלפל.
סוחטים מעט לימון תוך ערבוב וזיגוג הטורטליני.