חלת דבש מקמח כוסמין לבן וקמח כוסמין מלא 100%

קרן אגם, נשואה למאפייה

אפייה: 2 חלות גדולות, תנור מחומם ל-180 מעלות

חומרים‭

500 גר' קמח כוסמין מלא 100% מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י
500 גר' קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י
1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י
2 כפות (20 גרם) שמרים יבשים
1 כף מלח (20 גרם)
1/4 כוס (90 גרם) דבש

1/3 כוס (66 מ"ל) שמן

2 ביצים גדולות
2 כוסות (480 מ"ל) כוסות מים פושרים

 

לזיגוג: 4 כפות (90 גרם) דבש מהולות ב-2 כפות מים רותחים

אופן‭ ‬ההכנה‭

שמים את הקמח בקערת המיקסר.
מוסיפים סוכר, שמרים ומלח ומערבבים היטב.
מחברים את וו הלישה ובמהירות איטית מוסיפים את הדבש, השמן, הביצים והמים.
לשים כ 10 דקות, עד שמתקבל בצק רך ודביק אבל אל תתפתו להוסיף לו קמח, זה מסתדר אחרי התפיחה.
הוא יהיה נחו ונעים לעבודה.
מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה מכל צדדיו.
מכסים בניילון נצמד, מניחים מגבת מעל, ומתפיחים כשעה-שעה ורבע.
מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים אותו ל 2 חלקים שווים. מחלקים כל חלק לארבע רצועות.
קולעים לחלות, ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מכסים באופן רופף במגבת להתפחה נוספת למשך כ-50 דק'.
בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
אופים את החלות כ-30 דק' עד שהן תפוחות וזהובות.
מוציאים מהתנור ומברישים בסירופ הדבש מיד, בעודן חמות.

צילום:​ איל קרן

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

ראש השנה