מיני דונאטס אפויים במגוןן טעמים

דונאטס מגולגלים בסוכר

טיגון: כ-20 דונאטס

חומרים לדונאטס‭

500 גרם (3.5 כוסות) קמח לחם לבן מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י
100 גרם (1/2 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י
10 גרם (1 כף) שמרים יבשים
1 ביצה
100 גרם חמאה רכה
320-240 מ"ל (1+1/4-1 כוס) חלב פושר / מים פושרים
10 גרם מלח
שמן קנולה לטיגון
סוכר לציפוי

אופן‭ ‬ההכנה

מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה.
מוסיפים את הביצה ואת החמאה הרכה.
מוסיפים את החלב הפושר, מחליפים את וו הגיטרה לוו הלישה ולשים כ-2 דק' במהירות בינונית.
מוסיפים את המלח, מגבירים מהירות לבינונית-גבוהה וממשיכים ללוש 7-5 דקות לקבלת בצק רך וחלק.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מגלגלים את הבצק בשמן כך שיהיה מכוסה בשמן מכל צדדיו. מכסים בניילון ומניחים בצד, במקום חמים כ-60-45 דק', עד להכפלת הנפח.
מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי של 1 ס"מ בערך. בעזרת חותכן עגול קורצים עיגולים כדי ליצור את צורת הדונאטס ובעזרת חותכן קטן קורצים עיגול במרכז הבצק. אם רוצים סופגנייה רגילה לא קורצים עיגול פנימי. 
מעבירים את עיגולי הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים בניילון או מגבת נקייה ומניחים בצד במקום חמים לתפיחה נוספת, כ-30 דק', עד שהבצק כמעט הכפיל את נפחו.
מחממים שמן בסיר כבד ורחב.
מטגנים את הדונאטס, 4-3 עיגולים בכל פעם, עד שמקבלים גוון זהוב יפה, 3-2 דק' מכל צד.
מוציאים בעזרת כף מחוררת למגש מרופד בנייר סופג.
מעבירים את הדונאטס לקערה מלאה בסוכר ומגלגלים בעדינות בסוכר.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

חגים

צילום: מנחם גרייבסקי