דונאטס בציפוי שוקולד ופיסטוקים

אפייה: תבנית שקעים משומנת לדונאטס, תנור מחומם ל-170 מעלות

לדונאטס

280 גר' (2 כוסות) קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

4.5 גר' (1.5 כפיות) אבקת אפייה

חצי כפית אבקת סודה לשתייה

3/4 כפית מלח

חצי כפית אגוז מוסקט טחון

1 כוס פיסטוקים קלופים וקצוצים

120 גר' חמאה

135 גר' (2/3 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

2 ביצים

1 כוס רִוְיוֹן / יוגורט

1 כפית תמצית וניל

לציפוי שוקולד

150 גר' שוקולד מריר קצוץ (63%-56%)

120 מ"ל (חצי כוס) שמנת מתוקה 38%

אופן‭ ‬ההכנה‭

מערבבים היטב בקערה בינונית קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, מלח, אגוז מוסקט וחצי מכמות הפיסטוקים הקצוצים.

ממיסים חמאה בסיר קטן על אש בינונית-נמוכה, עד לקבלת גוון חום. מסירים מהאש ומיד מעבירים את תכולת הסיר לקערה קטנה.

בקערה גדולה טורפים, ביצים, סוכר, רִוְיוֹן ותמצית וניל. מוסיפים 4 כפות חמאה חומה וטורפים היטב. משתמשים בשארית החמאה המומסת לשימון התבנית. מוסיפים את החומרים היבשים לתערובת הביצים. מערבבים היטב רק עד שלא רואים יותר קמח, כדי שמרקם הסופגניות לא יהפוך לגומי.

יוצקים את הבלילה לתוך התבנית המשומנת בעזרת כפית. ממלאים עד ל-3/4 מגובה השקע. מחליקים את הבלילה בעזרת הכפית.

אופים 10-8 דק' בתנור שחומם מראש. מקררים בתבנית על רשת.

הופכים ומוציאים את הדונאטס מהתבנית לקירור מלא.

מכינים את הציפוי בזמן שהדונאטס מתקררים.

מניחים את השוקולד הקצוץ בקערה בינונית.

יוצקים את השמנת לסיר קטן ומביאים כמעט לרתיחה על אש בינונית. יוצקים את השמנת על השוקולד וממתינים 5 דק' לפני שמערבבים היטב, עד לקבלת ציפוי חלק ומבריק. מקררים את הציפוי כ–10 דק' לפני שטובלים בתוכו את הדונאטס. מניחים את הדונאטס על רשת עד שכל השוקולד יטפטף. מפזרים מעל השוקולד את שארית הפיסטוקים הקצוצים.

מחכים כחצי שעה לפני שמגישים עד להתמצקות הציפוי.

הדונאטס הכי טעימות עד יומיים אחרי האפייה.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

מיוחדים

מיוחדים