הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
עוגות
עוגות
בראוניז מאוהב
אפייה: 12 בראוניז, תנור מחומם מראש ל-180 מעלות, תבנית מאפינס מרופדת בעטרות נייר או תבנית מרובעת 20X20
חומרים
2 ביצים
120 גרם חמאה מומסת
200 גרם סוכר
2 כפיות תמצית וניל איכותית
35 גרם (1/4 כוס) אבקת קקאו
1/8 כפית מלח
1 כף צבע מאכל אדום
3/4 כפית חומץ (רצוי תפוחים או יין לבן)
105 גרם (3/4 כוס) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
למילוי
225 גרם גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר
50 גרם סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 חלמון ביצה
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
1/4 כוס מיני שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה
בראוניז
מערבבים את הביצים בקערה קטנה, בעזרת מזלג.
בקערה נפרדת שמים את החמאה המומסת. מוסיפים לחמאה לפי הסדר ומערבבים: סוכר, וניל, אבקת קקאו, מלח, צבע מאכל אדום וחומץ.
מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב.
מקפלים פנימה את הקמח.
שמים 4 כפות מתערובת השוקולד בצד ומחלקים את שאר התערובת בתבנית המוכנה.
מלית גבינה
מערבבים היטב, בקערה בינונית, גבינת שמנת, סוכר, חלמון וְוָניל עד לקבלת מרקם חלק.
בעזרת כף מניחים מנות של גבינת שמנת על כל "מאפינס" ומעל הגבינה, מניחים בעזרת כפית מעט מתערובת בשוקולד ששמנו בצד.
מפזרים את השוקולד צ'יפס מעל הכל.
(אם משתמשים בתבנית מרובעת יוצרים מראה של שיש בעזרת סכין – לשים לב לא להגיע עם הסכין עד התחתית של התבנית).
אופים קאפקייקס 16-12 דק', תבנית מרובעת 30-28 דק' בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות, או עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי.
אם אופים בתבנית מרובעת, מקררים לגמרי לפני שחותכים.