אוזני המן מקמח חיטה מלא 100%

תומר בלס, הלחם של תומר

אפייה: כ-60-55 יחידות, תנור מחומם ל-180 מעלות למשך 15-10 דקות

לבצק

300 גרם חמאה קרה

140 גרם (1 כוס) קמח חיטה לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

385 גרם (3 כוסות) קמח חיטה מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

2 ביצים L

180 גרם (1.5 כוסות) אבקת סוכר

למילוי

125 גרם חמאה

170 גרם שוקולד מריר חלבי

40 גרם קקאו איכותי

150 גרם סוכר דמררה

אופן ההכנה

מערבבים את החמאה במיקסר עם וו גיטרה עד שמתרככת.

מוסיפים אבקת סוכר וממשיכים לערבל עד שכל הסוכר נטמע בחמאה לחלוטין.

מוסיפים את הביצים למסה ומערבבים היטב עד שהמסה אחידה לחלוטין.

מוסיפים את הפרג לבצק ומערבלים עד שמתפזר באופן שווה.

עוצרים את המיקסר, מוסיפים מחצית מכמות הקמח ומערבבים עד שנטמע כמעט לגמרי.

עוצרים את המיקסר, מוסיפים את שאר הקמח ומערבבים עד שהמסה מתאחה היטב, אך לא יותר מזה. חשוב ביותר לא לעבד את הבצק יתר על המידה.

מניחים את הבצק למנוחה בצד כ-30 דק'.

בינתיים מכינים את המלית:

ממיסים את החמאה על האש ומביאים לרתיחה.

שמים את השוקולד בקערה ושופכים עליו את החמאה המומסת.

מוסיפים את הקקאו והסוכר ומערבבים. מקררים את המלית.

 

מרדדים את הבצק למלבן בעזרת מערוך, קורצים עיגולים לגודל הרצוי בעזרת כוס או מקד לעוגיות, ממלאים במלית ועוטפים למשולש.

מומלץ להקפיא את האוזניים לפני האפייה.

 

אופים 15-10 דק' בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהשוליים מזהיבים.

ניתן לפזר אבקת סוכר לפני ההגשה.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

צילום: מנחם גרייבסקי

Purim