קרפ כוסמין מלא במילוי מסקרפונה, תמרים ופיסטוקים

קרפ כוסמין מלא במילוי גבינת מסקרפונה, תמרים ופיסטוקים

חומרים‭

לבלילה

170 גרם (11/3 כוס) קמח כוסמין מלא 100%, הסדרה הבריאה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
קורט מלח
2 ביצים L
200 גרם (1 מיכל) שמנת חמוצה 28%
120-180 מ"ל (1/2-3/4 כוס) מיץ תפוזים טרי
30 גרם חמאה מומסת
20 גרם (1 כף) דבש

למילוי

1 מיכל גבינת מסקרפונה
1/2 קופסה ממרח תמרים
1-1/2 כפית קינמון
50 גר' פיסטוקים קלופים, קלויים וקצוצים
חמאה לטיגון / ספריי שמן

להגשה

50 גר' פיסטוקים קלופים, קלויים וקצוצים
דבש להגשה

אופן‭ ‬ההכנה‭‬

בלילה

מערבבים היטב בקערה ביצים, שמנת חמוצה, 1/2 כוס מיץ תפוזים, חמאה מומסת ודבש.

מוסיפים את קמח הכוסמין המלא והמלח. מערבבים. הבלילה שמתקבלת צריכה להיות נוזלית, כשטובלים כף הפוכה הבלילה אמורה בקושי לכסות את הכף. אם הבלילה סמיכה, מוסיפים מעט מיץ תפוזים.

במחבת לקרפים מחממים מעט חמאה, יוצקים בעזרת מצקת מהבלילה ומכסים את כל תחתית המחבת. שופכים החוצה את השאריות במהירות רבה.

כשהקרפ מתחיל להתייבש ובועות מתחילות להיווצר הופכים ל-10 שניות ומעבירים לצלחת. מכסים במגבת נקייה. ממשיכים עם שאר הבלילה.

מלית

מערבבים את גבינת המסקרפונה עם התמרים.
מוסיפים את הקינמון לפי הטעם.
מורחים כל קרפ עם 1 כף מלית, מפזרים פיסטוקים קצוצים ומקפלים למשולש.

הגשה

ממש לפני ההגשה מזלפים דבש ומפזרים פיסטוקים קצוצים.
ניתן להגיש עם קצפת לא ממותקת.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

ראש השנה

צילום: מנחם גרייבסקי

הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים