קלצונה איטלקית

7 מאפים אישיים (125–130 גר') או 3 גדולים

אפייה: תנור מחומם ל-200 מעלות

חומרים לבצק

500 גר' (3.5 כוסות) קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

15 גר' (1.5 כפות) שמרים יבשים

10 גר' (1.5 כפיות) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

75 מ"ל (3/4 כוס) שמן זית

300-240 מ"ל מים קרים

10 גר' (1.5 כפיות) מלח

2 שיני שום כתוש (לא חובה)

חומרים לרוטב פיצה

1/4 כוס שמן זית

2 בצלים, פרוסים

4 שיני שום, קצוצות גס

1 כפית בזיליקום יבש

1 כפית קורנית יבשה

מלח

פלפל שחור

2 קופסאות עגבניות מרוסקות

2 כפות רסק עגבניות

1 כף סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

חופן עלי בזיליקום טריים

חומרים למילוי

1 חציל בלאדי, מחורר קלות עם מזלג וקלוי בתנור. לאחר הקלייה מסירים את הקליפה.

2 בצלים סגולים פרוסים לפרוסות דקות

1 מכל ריקוטה עיזים

300 גר' גבינת מוצרלה מגורדת

1 חבילה עלי תרד שטופים ומיובשים

אופן ההכנה

מערבבים את הקמח והשמרים בקערת מיקסר עם וו לישה. מוסיפים סוכר ומערבבים. מוסיפים שמן ומערבבים. מוסיפים מים לפי הספיגה - מתחילים עם 1 כוס (240 מ"ל), וממשיכים להוסיף לפי הצורך לקבלת בצק רך אך לא דביק. לשים 2 דק' במהירות בינונית. מוסיפים מלח ושום כתוש. ממשיכים ללוש במהירות בינונית עוד כ-3 דק'. מגבירים למהירות גבוהה וממשיכים ללוש עוד 5-7 דק'. אם הבצק דביק מדי ניתן להוסיף מעט קמח. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים במגבת לחה או בניילון ומניחים במקום חמים להתפחה, 35-45 דק'. מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מחלקים לעיגולים, מכסים במגבת ומניחים לעוד 10 דק' מנוחה.

מרדדים לעיגול, מניחים 2 כפות רוטב פיצה ומפזרים מעל גבינת מוצרלה מגורדת.

מעל המוצרלה מניחים שורה של חצילים קלויים, מנקדים בריקוטה עיזים, מפזרים מעל פרוסות בצל סגול ועלי רוקט. מתבלים במלח, פלפל שחור ומעט צ'ילי גרוס (לא חובה).

מקפלים את הבצק לשניים (לקבלת צורה של חצי סהר) ומהדקים את הקצוות היטב ע"י יצירת קפלים (ראה תמונה).

אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות בטורבו, עד לקבלת צבע זהוב עמוק. מושחים בשמן זית כשמוציאים מהתנור.

אופן הכנת רוטב פיצה

מחממים שמן בסיר, מוסיפים בצל ומאדים כ- 5 דק'. מוסיפים שום, בזיליקום יבש, קורנית, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב וממשיכים לאדות עוד כ-5 דקות. מוסיפים רסק עגבניות, מערבבים ומוסיפים את העגבניות המרוסקות. מערבבים היטב ומבשלים 30-40 דק' על אש בינונית עד שמסמיך. מורידים מהאש, מוסיפים 1 כף סוכר וחופן עלי בזיליקום טריים וטוחנים עם סטיק בלנדר או מעבד מזון.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

שמרים

שמרים