קיש ספירלה מקמח כפרי

שף אפרת ליבפרוינד

אפייה: תבנית פאי בקוטר 20-24 ס"מ או רינג בקוטר 20-24 ס"מ ובגובה 2 ס"מ, תנור מחומם ל-180 מעלות, 30 דקות

לבצק

100 גרם חמאה

200 גרם (½1 כוסות פחות 1 כף) קמח כפרי מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

1/2 כפית מלח

2 ביצים בגודל בינוני

למילוי

1 קישוא

1 זוקיני

1 בטטה בינונית

לרוטב רויאל

1 מכל שמנת מתוקה

2 ביצים

100 גרם גבינה קשה מגורדת (צהובה, פרמז'ן, מוצרלה, קשקבל)

1 כף קמח כפרי מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

מלח

1/4 כפית רוזמרין יבש

אופן הכנת הבצק

שמים את החמאה והקמח במעבד המזון. מעבדים בכמה פולסים, רק עד שמתקבלת תערובת פירורית (חשוב לעבד את הבצק כמה שפחות).

מוסיפים את שאר רכיבי הבצק ומעבדים בכמה פולסים נוספים עד שמתקבל בצק אחיד. יוצרים מהבצק כדור ומשטחים לדיסקית. עוטפים היטב בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה.

מקמחים את משטח העבודה ואת המערוך.

מרדדים את הבצק לעיגול בעובי 3 מ"מ. אם יש צורך מקמחים את משטח העבודה ואת המערוך שוב ושוב, כדי שהבצק לא יידבק אליהם.

מרימים את הבצק בזהירות בעזרת המערוך ומניחים אותו על התבנית או על הרינג.

מהדקים בעדינות את הבצק לתחתית התבנית ולדפנות שלה בעזרת האצבעות.

חותכים בסכין חדה את עודפי הבצק מסביב לשולי התבנית. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקפיא ל-15 דקות לפחות.

מחממים את התנור ל-180 מעלות.

דוקרים את הבצק במזלג ואופים אפייה עוורת כ-6 דקות. מסירים את המשקולות והניילון הנצמד ואופים עוד 2 דקות.

אופן הכנת המילוי

שוטפים היטב את הקישואים והזוקיני, קולפים את הבטטה וחותכים לאורך לפרוסות אורך דקות, עדיף בעזרת מנדולינה או קולפן. מניחים את רוצועות הירקות בקערה מלאה מים רותחים וחולטים אותן ל-3 דקות. מוציאים מהקערה ומסננים.

אופן הכנת הרויאל

מערבבים בקערה את כל חומרי הרויאל.

מסדרים את רצועות הירקות מסביב לבצק שבתבנית במאוזן בצורה חופפת כמו פרח. את הרצועות הראשונות מניחים צמוד לדפנות ולאחר מכן יוצרים מעין ספירלה לכיוון פנימה.

יוצקים מעל רצועות הירקות את הרויאל ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים במשך כ-30 דקות, עד הזהבה קלה.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

מיוחדים

מיוחדים