לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

חגים: ט

קאפקייקס "קטיפה אדומה"

אפייה: כ-24 קאפקייקס, תנור מחומם ל-135 מעלות

לקאפקייקס

350 גרם (2.5 כוסות) קמח לחם מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
300 גרם (1.5 כוסות) סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 כפית מלח
1 כפית אבקת סודה לשתייה
15 גרם (1 כף) אבקת קקאו
240 מ"ל (1 כוס) רִוְויוֹן
2 ביצים
1 כף חומץ
170 מ"ל (1+1/3 כוסות) שמן קנולה
50 מ"ל (1 בקבוק) צבע מאכל אדום

לציפוי

226 גרם גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר
180 גרם חמאה, רכה
480 גרם (4 כוסות) אבקת סוכר מנופה
1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

קאפקייקס

מרפדים תבנית 24 שקעים בעטרות לקאפקייקס.
מערבבים בקערה בינונית את כל החומרים היבשים.
בקערה נפרדת מערבבים רוויון, ביצים, חומץ, שמן וצבע מאכל אדום.
מוסיפים את החומרים היבשים לקערה של הרטובים ומערבבים רק עד לאיחוד.
בעזרת סקופ של גלידה או כף יוצקים את הבלילה לכל שקע, עד ל-3/4 מגובהו.
אופים 15-20 דק' בתנור שחומם מראש, עד שקיסם שננעץ יוצא נקי.
מקררים לגמרי לפני הציפוי.

ציפוי

בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מערבבים גבינת שמנת וחמאה עד לקבלת מרקם אוורירי וחלק. מוסיפים את אבקת הסוכר, 1 כוס בכל פעם.
מוסיפים את תמצית הוָניל.
מעבירים לשק זילוף.
כשהקאפקייקס קרים לגמרי מזלפים את הקרם מעל, בצורה שאוהבים.