לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

ראש השנה

צילום: מנחם גרייבסקי

הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים

פרפלה טרייה בשמנת, סלמון ואפונה ירוקה

פרפלה טרייה בשמנת, סלמון ואפונה ירוקה

מעיין דרעי, פסטטריה

ניתן להשתמש בפסטה מוכנה יבשה או טרייה, או פסטת כוסמין.

חומרים‭

לבצק פסטה

500 גרם דורום או קמח כוסמין מלא 100% בטחינה דקה, הסדרה הבריאה מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

5 ביצים בגודל M
1 כף שמן זית
1 כפית מלח

לרוטב

50 גרם חמאה
200 גרם פילה סלמון (רצוי טרי)
ענף רוזמרין (או מרווה או תימין)
3 שיני שום קצוצות
250 מ"ל שמנת לבישול
1/2 כוס אפונה ירוקה (אפשר קפואה)
קליפת לימון מגוררת
מלח ופלפל שחור

אופן‭ ‬ההכנה‭‬

בצק פסטה

מכניסים את הקמח לקערה, יוצרים גומה ומכניסים לתוכה את יתר המרכיבים. מערבבים ולשים לקבלת בצק חלק וגמיש. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר חצי שעה לפחות.
מרדדים את הבצק במכונת פסטה או במערוך ליריעה דקה.
קורצים ריבועי פסטה בסכין אוב חותכן עם זיגזג.
תופסים באצבעות את קצוות הריבוע וצובטים ליצירת פרפר. מניחים בצלחת מקומחת.

רוטב

ממיסים 25 גרם חמאה במחבת חמה וצולים את הסלמון 3-2 דקות מכל צד, עם הרוזמרין.
מוציאים את הסלמון וקוצצים.
באותה מחבת שמים את יתר החמאה, השום והשמנת ומביאים לרתיחה. מוסיפים סלמון קצוץ וקליפת לימון מגוררת.
מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את האפונה.

הגשה

מבשלים את הפסטה במים רותחים כ-3-2 דקות ומעבירים למחבת, לבישול נוסף של דקה תוך ערבוב, ומגישים.