פיתה ישראלית

פיתה ישראלית

אפייה: 12 פיתות רגילות או 24 פיתות קטנות
תנור מחומם ל-230 מעלות, 5 דקות

חומרים

770 גרם (5.5 כוסות) קמח לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

1 כף + 1 כפית שמרים יבשים

1 כפית סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

2 כפיות מלח

480 מ"ל (2 כוסות) מים חמימים

אופן ההכנה

שמים קמח, שמרים, סוכר ומים בקערת מיקסר.

לשִׁים במהירות נמוכה עם וו לישה 1 דקה לאיחוד החומרים.

מוסיפים את המלח ומגבירים את מהירות המיקסר לבינונית. ממשיכים ללוש 5-7 דק', עד לקבלת בצק חלק וגמיש.

מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים (או ל-24 פיתות קטנות) ומעצבים כל חלק לכדור חלק. מניחים את הכדורים על נייר אפייה משומן, משמנים קלות את הכדורים ומכסים במגבת לחה.

מרדדים כל עיגול לדסקית שטוחה. מניחים את הפיתה השטוחה על משטח מקומח קלות ומכסים במגבת חדשה יבשה כדי למנוע התייבשות. מניחים במקום חמים למנוחה כ-45 דק'. מחממים תנור ל-230 מעלות. מניחים את הפיתות על אבן שמוט או על תבנית חמה ואופים כ-5 דק' עד שהתחתית זהובה והפיתה התנפחה. מוציאים מהתנור ומיד מכסים במגבת נקייה יבשה.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

לחמים

צילום: מנחם גרייבסקי