פיצה איטלקית מקמח מלא עם עגבניות שרי, אספרגוס וגבינת רוקפור

 

10 פיצות אישיות (90 גר') / 5 פיצות גדולות (200 גר')

אפייה: תנור מחומם ל-200 מעלות, 10-15 דק', אבן שמוט / תבנית אפייה

חומרים לבצק

280 גר' (2 כוסות) קמח לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

250 גר' (2 כוסות) קמח חיטה מלא מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

20 גר' (2 כפות) שמרים יבשים

20 גר' (2 כפות) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

75 מ"ל שמן זית

300-350 מ"ל מים פושרים

20 גר' מלח גס

חומרים לרוטב פיצה

1/4 כוס שמן זית

2 בצלים, פרוסים

4 שיני שום, קצוצות גס

1 כפית בזיליקום יבש

1 כפית קורנית יבשה

מלח

פלפל שחור

2 קופסאות עגבניות מרוסקות

2 כפות רסק עגבניות

1 כף סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

חופן עלי בזיליקום טריים

תוספות

250 גר' גבינת מוצרלה מגורדת

200 גר' גבינת רוקפור עדינה

עגבניות שרי אדומות

1 חב' אספרגוס טרי

בזיליקום טרי לקישוט

אופן ההכנה

מערבבים קמח ושמרים בקערת מיקסר עם וו לישה. מוסיפים סוכר ושמן ומערבבים היטב. מוסיפים 300 מ"ל מים ומערבבים כ-3 דק' במהירות נמוכה. מוסיפים מלח וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק רך ומעט דביק (אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד מים). מגבירים מהירות וממשיכים ללוש במהירות גבוהה עוד 6-7 דק' עד לקבלת בצק רך ונעים למגע. מעבירים לקערה משומנת, מכסים במגבת או בניילון נצמד ומניחים 35-40 דק' במקום חמים עד להכפלת הנפח. מוציאים את האוויר מהבצק, מניחים על משטח מקומח ומחלקים למספר הפיצות הרצויות. מכסים במגבת למנוחה של כ-10 דק'. מרדדים את הבצק לצורה הרצויה, מורחים רוטב פיצה ומפזרים מעל גבינת מוצרלה, עגבניות שרי שלמות, אספרגוס וגבינת רוקפור. אופים 10-15 דק' ב–200 מעלות בטורבו, עד שהגבינה נמסה והבצק קיבל גוון חום זהוב. מגישים חם.

אופן הכנת רוטב פיצה

מחממים שמן בסיר, מוסיפים בצל ומאדים כ- 5 דק'. מוסיפים שום, בזיליקום יבש, קורנית, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב וממשיכים לאדות עוד כ-5 דקות. מוסיפים רסק עגבניות, מערבבים ומוסיפים את העגבניות המרוסקות. מערבבים היטב ומבשלים 30-40 דק' על אש בינונית עד שמסמיך. מורידים מהאש, מוסיפים 1 כף סוכר וחופן עלי בזיליקום טריים וטוחנים עם סטיק בלנדר או מעבד מזון.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

שמרים

שמרים