פחזניות במילוי קציפת דבש ורימונים

אפייה: 60 פחזניות, תבניות מרופדות בנייר אפייה, תנור מחומם ל-200 מעלות

לפחזניות

480 מ"ל (2 כוסות) מים

200 גרם חמאה

210 גרם (1.5 כוסות) קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

8 ביצים

קציפת דבש

גרגרי רימון טריים

לקציפת דבש

1.5 כוסות שמנת מתוקה 38% קרה

5 כפות דבש

1 כפית תמצית וניל / מחית וניל

אופן‭ ‬ההכנה‭

מחממים בסיר בינוני מים וחמאה על להבה נמוכה עד להמסה מלאה של החמאה. כשהחמאה מתחילה לרתוח, מוסיפים את הקמח ומערבבים בעזרת כף עץ עד שהבצק חלק ונפרד מדפנות הסיר.

מורידים מהאש ומעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה (אפשר להמשיך ידנית). מערבלים במהירות בינונית עד שנגיעה בתחתית המיקסר מרגישה בטמפרטורת החדר.

מוסיפים את הביצים אחת אחת, עד להטמעה מלאה (מוכן כשבצק בין 2 אצבעות נמתח ולא נקרע). מעבירים לשק זילוף ומזלפים את הצורות הרצויות.

אופים כ-30 דק' עם טורבו, עד שכשמרימים את הפחזנית היא קלילה.

חשוב מאוד לא לפתוח את התנור ב-15 הדקות הראשונות!

מכבים את התנור, פותחים מעט את הדלת, ומשאירים בתנור כרבע שעה עד להזהבה או עד שנשמע קול חלול בטפיחה על התחתית. מקררים על רשת.

לקרר היטב את קערת המיקסר ואת המטרפה.

מקציפים את השמנת בקערה הקרה, במהירות בינונית עד שהשמנת מתחילה להסמיך.

מכבים את המיקסר ומוסיפים את הדבש והווָנִיל (מנקים את דפנות המיקסר לוודא שהכול מתחבר). מפעילים שוב את המיקסר במהירות בינונית עד לקבלת קצפת יציבה.

חותכים את הפחזניות עד למחצית מרוחבן, ממלאים שק זילוף עם צנתר כוכב או פרח בקצפת ומזלפים לתוך הפחזנית.

שמים בתוך כל פחזנית כפית גרגרי רימון ומפזרים מעל אבקת סוכר.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

מיוחדים

מיוחדים