פוקצ'ה

אפייה: תנור מחומם ל-200 מעלות

חומרים לבצק

½ ק"ג קמח כפרי מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

13 גר' שמרים יבשים

8 גר' סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

8 גר' מלח

75 מ"ל שמן זית

350-300 מ"ל מים פושרים

אופן ההכנה

מערבבים את החומרים היבשים והשמן עד לאיחוד.

מוסיפים את המים באיטיות לקבלת בצק רך ולא דביק.

לָשִׁים 8-10 דק' במהירות גבוהה עד שמתקבל בצק מבריק, רך וגמיש.

מניחים בקערה משומנת בשמן זית. עוטפים במגבת לחה ומתפיחים כ-60-90 דק' עד להכפלת הנפח. טופחים על הבצק להוצאת האוויר, מעבירים לתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפייה או לאבן שמוט, משמנים את הבצק קלות מלמעלה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים 30-45 דק'.

מושחים את הבצק בשמן זית ומפזרים מלח גס ורוזמרין טרי, ירקות קלויים, גבינות,

עשבי תיבול וכד'. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות בטורבו עד שמזהיב.

מושחים בשמן זית, חותכים ומגישים חם.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

שמרים

שמרים