פאי שוקולד עם פיסטוקים ואגוזי לוז

תבנית בקוטר 24 ס"מ

אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות

לתחתית בצק

210 גרם (1.5 כוסות) קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

125 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר, מנופה

3 חלמונים

2 כפיות תמצית וניל

1 כף מים קפואים

לפאי

200 גר' חמאה

200 גר' סירופ מייפל

170 גר' שוקולד שבור לחתיכות

4 ביצים

255 גר' (2.5 כוסות) אגוזי לוז קלופים וקצוצים

170 גר' (1+3/4 כוסות) פיסטוקים קלופים ולא קלויים

לגנאש שוקולד

1 שמנת מתוקה

200 גר' שוקולד מריר, שבור לחתיכות

אופן ההכנה

מכניסים קמח, חמאה קרה ואבקת סוכר למעבד מזון. מעבדים בפולסים לקבלת מרקם של פירורי לחם.

בעוד המנוע עובד מוסיפים את החלמונים ותמצית הוניל.

מוסיפים את המים ומעבדים רק עד לקבלת כדור בצק.

מוציאים מהמעבד, משטחים את הבצק לגודל הרצוי, עוטפים בניילון נצמד ומקררים למשך 1 שעה.

מביאים לרתיחה חמאה וסירופ מייפל בסיר על אש נמוכה.

מורידים מהאש ומוסיפים שוקולד עד להמסה. מצננים מעט.

מוסיפים ביצים אחת אחרי השנייה תוך כדי ערבוב (להזהר לא לבשל את הביצים).

מוסיפים אגוזים קצוצים.

שופכים לתוך קלתית אפויה. אופים 12-7 דק' ב-180 מעלות. מצננים.

מניחים את שברי השוקולד בקערה חסינת חום.

בסיר קטן מביאים את השמנת כמעט לרתיחה.

יוצקים את השמנת על השוקולד ומניחים בצד ל-5 דק'.

מערבבים היטב עם מטרפה לקבלת מרקם חלק ומבריק

שופכים את הגנאש מעל הפאי ומקשטים עם שוקולד לבן.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

פאי

פאי