פאי אגוזים וחמוציות

תבנית בקוטר 22 ס"מ

אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות, 50-40 דקות

לתחתית בצק

210 גרם (1.5 כוסות) קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

125 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר, מנופה

3 חלמונים

2 כפיות תמצית וניל

1 כף מים קפואים

למלית

3/4 כוס (85 גר') חמוציות

1 כוס מים חמים

1/2 כוס (50 גר') פקאנים קצוצים

1/2 כוס (50 גר') אגוזי מלך קצוצים

1/2 כוס (50 גר') אגוזי לוז קלופים קצוצים

3/4 כוס (240 מ"ל) סירופ מייפל (רצוי טהור)

1/4 כוס (60 גר') סוכר חום כהה

1/4 כוס (60 גר') חמאה מומסת

3 יח' ביצים L

2 כפות בורבון (לא חובה)

1 כפית חומץ תפוחים (אפשר רגיל)

מעט מלח

אופן ההכנה

מכניסים קמח, חמאה קרה ואבקת סוכר למעבד מזון. מעבדים בפולסים לקבלת מרקם של פירורי לחם.

בעוד המנוע עובד מוסיפים את החלמונים ותמצית הוניל.

מוסיפים את המים ומעבדים רק עד לקבלת כדור בצק.

מוציאים מהמעבד, משטחים את הבצק לגודל הרצוי, עוטפים בניילון נצמד ומקררים למשך 1 שעה.

משרים את החמוציות במים חמים כ-10 דק' עד שמתרככות. מסננים היטב.

קולים את האגוזים בתבנית מרופדת עד לגוון חום בהיר וריחני.

טורפים יחדיו: סירופ מייפל, סוכר חום, חמאה מומסת, ביצים, בורבון, חומץ תפוחים ומלח. מערבבים היטב.

מוסיפים אגוזים וחמוציות. מערבבים היטב.

מניחים בתוך קלתית הפאי המוכנה.

אופים 50-40 דק' עד שמתייצב.

מקררים לגמרי ומגישים עם קצפת. 

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

פאי

פאי