צילום: שרית גופן

עוגיות שוקולד מקמח כוסמין מלא בציפוי שוקולד מבריק

שף קונדיטור אפרת ליבפרוינד

אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות, 35 דקות, תבנית בקוטר 24-22 ס״מ

לעוגה

150 מ"ל (¾ כוס) שמן קנולה

150 גרם שוקולד מריר

200 גר' (1 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

4 ביצים

140 גר' (1 כוס) קמח כוסמין מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

1 כפית אבקת אפייה

1 מכל יוגורט 3% שומן או כוס מיץ תפוזים או מים

½ כוס אגוזי מלך קצוצים

לציפוי שוקולד

160 גרם ( כוס) שמנת מתוקה או צמחית

160 מ"ל ( כוס) מים

80 גרם (8 כפות) אבקת קקאו משובח

230 גרם (כוס + 3 כפות) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

12 גרם ג'לטין מומס ב-60 גרם מים

אופן ההכנה

ממִסים את השוקולד, מוסיפים אליו את השמן ומערבבים היטב.

מוסיפים ½ כוס סוכר ומערבבים היטב.

מקציפים את הביצים עם ½ כוס הסוכר הנותרת ומוסיפים תוך כדי הקצפה את מסת השוקולד.

לבסוף מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והיוגורט ומערבבים היטב למשך 2 דקות.

מוסיפים את האגוזים הקצוצים.

יוצקים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-35 דקות.

מצננים את העוגה.

הכנת הציפוי

מבשלים בסיר קטן כ-5 דקות את המים עם השמנת, הקקאו והסוכר. מחממים במיקרוגל כ-30 שניות את המים עם הג'לטין. מערבבים היטב. מוסיפים לסיר ומבשלים עוד 5 דקות. מסירים מהאש ומסננים במסננת בעלת נקבים דקיקים. מקררים מעט לטמפרטורת החדר.

ציפוי העוגה

מניחים את העוגה על רשת. יוצקים מעליה את הזיגוג וממתינים 2 דקות ששאריות הזיגוג יטפטפו. מקשטים בפירות טריים ובפולי קקאו סביב העוגה.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

עוגות

עוגות