עוגת קפה מקמח כוסמין מלא 100% עם ריבת תותים

עוגת‭ ‬פירורים‭ ‬מקמח‭ ‬כוסמין‭ ‬מלא‭ ‬100%‭ ‬עם‭ ‬ריבת‭ ‬תותים

אפייה: תבנית מלבנית 33X23, תנור מחומם ל-180 מעלות

חומרים

375 גרם כוסמין מלא 100% טחון דק מהסדרה הבריאה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

200 גרם סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

240 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

3 ביצים

225 גרם שמנת חמוצה

1 כפית תמצית ווניל איכותית

1 כוס ריבת תותים ביתית או קנויה

שטרויזל

63 גרם כוסמין מלא 100% טחון דק, מהסדרה הבריאה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

100 גרם סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

60 גרם חמאה, קרה

1/2 כוס בוטנים קצוצים

אופן ההכנה

מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה במעבד מזון.

מוסיפים את קוביות החמאה הקרה עד לקבלת מרקם פירורי.

מוסיפים את הביצים, השמנת החמוצה ותמצית הוָניל.

יוצקים 1/2 מהתערובת לתבנית מלבנית 33X23, מורחים מעל את הריבה ויוצקים את שאר התערובת מעל הריבה.

הכנת השטרויזל

מערבבים קמח וסוכר במעבד מזון.

מוסיפים את החמאה ומערבבים בעזרת פולסים לקבלת תערובת פירורית (ניתן להכין את השטרוייזל גם ידנית בקערה).

מעבירים לקערה ומוסיפים את הבוטנים. מערבבים היטב.

מפזרים את השטרוייזל מעל העוגה באופן אחיד.

אופים 40-45 דק' בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, או עד שמקבל גוון זהוב עמוק.

חותכים לקוביות ומקשטים באבקת סוכר לפני ההגשה.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

עוגות

עוגות

צילום: מנחם גרייבסקי