עוגת פיסטוק בחושה מקמח כוסמין לבן עם קציפת מסקרפונה

אלון שבו

אפייה: תנור מחומם ל-170 מעלות, תבנית עגולה 18 ס״מ, 35-25 דקות

לעוגה

75 גרם סוכר לבן מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י
60 גרם סוכר חום בהיר – דמררה
15 גרם דבש
180 גרם חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל או חצי מקל וניל או 10 גרם מחית וניל
90 גרם מחית פיסטוק לא ממותקת
15 מ"ל שמנת מתוקה 38%
3 ביצים L
150 גרם קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

לקציפת מסקרפונה

200 גרם גבינת מסקרפונה
200 גרם שמנת מתוקה 38%
40 גרם אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
או חצי מקל וניל או 10 גרם מחית וניל

להגשה

20 גרם פיסטוקים קלויים
קצוצים דק
פירות טריים

אופן‭ ‬ההכנה

מכינים את עוגת הפיסטוק

מחממים תנור ל-170 מעלות טורבו.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את דפנות התבנית בחמאה קרה או בתרסיס שמן.
בקערה מערבבים את הסוכרים, הדבש, החמאה, הוניל, מחית הפיסטוק והשמנת המתוקה לתערובת אחידה.
מוסיפים ביצים ומערבבים לתערובת אחידה.
מוסיפים קמח ומערבבים רק עד שהקמח מתאחד עם התערובת.
מעבירים לתבנית ואופים במשך 35-25 דקות ועד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. (מומלץ לא לאפות את העוגה יתר על המידה). מצננים בטמפרטורת החדר.

מכינים קציפת מסקרפונה

במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את כל החומרים עד ליצירת קציפה יציבה.
מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן בקוטר 12 ס"מ.

מרכיבים את העוגה

מחלצים את עוגת הפיסטוק, מזלפים עליה קציפת מסקרפונה.
מפזרים פיסטוק קצוץ ופירות טריים ומגישים.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

עוגות

עוגות

צילום: אפיק גבאי​