עוגת דבש עם תפוחי עץ וקינמון מקמח כוסמין לבן

עוגת דבש עם תפוחי עץ וקינמון מקמח כוסמין לבן

תבנית‭ ‬מרובעת‭ ‬בגודל‭ ‬20‭ ‬ס‭"‬מ‭ ‬משומנת‭ ‬ומרופדת‭ ‬בנייר‭ ‬אפייה, תנור מחומם ל-190 מעלות

חומרים‭

140 גרם (1 כוס) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1.5 כפיות אבקת אפייה
1 כפית מלח
1+1/3 כוסות סוכר (מחולקות) מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
2 ביצים L
120 גרם חמאה מומסת או 102 מ"ל שמן קנולה בגרסת פרווה
2 כפיות תמצית וניל
1 כפית קינמון
מיץ מ-1/2 לימון
4-3 תפוחי עץ גרנד סמיט
3 כפות דבש

אופן‭ ‬ההכנה‭‬

מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה ומלח.
בקערה נפרדת מערבבים ביצים, 1 כוס סוכר, תמצית וניל וחמאה מומסת.
משלבים בין החומרים היבשים לרטובים.
יוצקים את התערובת לתבנית.
מקלפים את התפוחים, מנקים מליבה ופורסים לפרוסות דקות. מערבבים עם מיץ הלימון.
מוסיפים 1/3 כוס סוכר וקינמון לפרוסות התפוחים ומערבבים היטב, מניחים בצד.
אופים את העוגה 20-15 דקות עד שהתייצבה מעט. מוציאים מהתנור ומסדרים את התפוחים מעל. מפזרים מעט קינמון מעל התפוחים ומחזירים לתנור לעוד 20-15 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא נקי.
מקררים בתבנית 15-10 דקות.
מחממים מעט את הדבש בקערה במיקרוגל.
מברישים את הדבש מעל התפוחים.
חותכים למרובעים.
ניתן להגיש עם קצפת ומעט אבקת סוכר. 

דבש מכוורת נגוהות

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

ראש השנה

צילום: מנחם גרייבסקי