עוגיות תפוז וקוקוס מושלגות

אפייה: כ-36 עוגיות, תנור מחומם ל-170 מעלות

חומרים

1+1/4 כוסות קוקוס

120 גרם חמאה רכה

60 מ"ל (1/4 כוס) יוגורט 3%

120 גרם (1 כוס) אבקת סוכר מנופה

1.5 כפיות תמצית וניל

3/4 כפית תמצית קוקוס (לא חובה)

210 גרם (1.5 כוסות) קמח לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

95 גרם (3/4 כוס) קמח מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

1.5 כפות גרידת תפוז

1/2 כפית מלח

אופן ההכנה

מפזרים את הקוקוס על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור עד לקבלת גוון זהוב.

מערבבים מדי פעם כ-10 דק'. מכבים את התנור.

מערבבים חמאה, יוגורט, 2/3 כוס אבקת סוכר (80 גרם) ותמציות בקערת מיקסר עם וו גיטרה, עד שמעורבב היטב.

מוסיפים פנימה את 2 הקמחים, גרידת התפוז והמלח.

מוסיפים פנימה את הקוקוס האפוי.

מעבירים לקערה, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 1 שעה עד 1 יום.

מחממים תנור ל-170 מעלות, מוציאים מהמקרר ומחכים שיתחמם מעט, כ-5 דק'.

מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה. בעזרת כף או סקופ של גלידה קטן יוצרים כדורים יפים.

אופים כ-18 דק' עד שתחתית העוגייה מזהיבה.

מעבירים לרשת צינון, מצננים כ-5 דק'.

בינתיים שופכים לתוך שקית את שארית אבקת הסוכר. מכניסים מס' עוגיות לשקית ומערבבים בעדינות לציפוי מלא.

מחזירים לרשת הצינון לקירור מלא.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

עוגיות

עוגיות