עוגיות שחור-לבן

אפייה: תנור מחומם ל-170 מעלות

חומרים לבצק לבן

310 גר' (2.5 כוסות) אבקת סוכר

708 גר' חמאה

910 גר' (6.5 כוסות) קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

חומרים לבצק שחור

310 גר' (2.5 כוסות) אבקת סוכר

708 גר' חמאה

770 גר' (5.5 כוסות) קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

170 גר' (1 כוס + 3 כפות) אבקת קקאו

אופן ההכנה

מקציפים בקערת מיקסר עם וו גיטרה חמאה ואבקת סוכר.

מוסיפים את הקמח (והקקאו לבצק השוקולד). מערבבים רק עד לספיגה. מקררים במקרר חצי שעה עד 3 ימים.

יוצרים מכל בצק גליל בעובי הרצוי, מערבבים בתנועות סיבוביות ויוצרים מ-2 הצבעים גליל אחד.

מקפיאים, פורסים ואופים עד שהעוגיות ריחניות ובתחתית זהובות

* ניתן ליצור מכל צבע עיגולים קטנים ולהצמיד 2 צבעים אחד לשני ולגלגל שוב לכדור. להניח על מגש מרופד ולשטח קלות עם היד (למראה חצי חצי).

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

עוגיות

עוגיות

צילום: מנחם גרייבסקי