עוגיות שוקולד צ׳יפס, דבש ושיבולת שועל

עוגיות שוקולד צ'יפס, דבש ושיבולת שועל

כ-24 עוגיות, תנור מחומם ל–180 מעלות

חומרים‭

120 גרם חמאה רכה
180 גרם (1/2 כוס) דבש
60 גרם (1/4 כוס דחוסה) סוכר חום
1 ביצה L
1 כפית תמצית וניל איכותית
150 גרם (1+1/2 כוסות) שיבולת שועל
125 גרם (1 כוס) קמח כוסמין מלא 100% בטחינה דקה, הסדרה הבריאה מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י
1/2 כפית אבקת אבקת סודה לשתייה
קורט מלח
1/2 כוס מיני שוקולד צ'יפס

אופן‭ ‬ההכנה‭‬ 

מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומרססים קלות בספריי שמן.

 

בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מערבבים היטב חמאה, דבש וסוכר חום.

מוסיפים את הביצה ואת תמצית הוניל וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת קרמית.

בקערה בינונית מערבבים קמח, שיבולת שועל, אבקת סודה לשתייה ומלח.

מוסיפים את קערת החומרים היבשים לקערת המיקסר ומערבבים רק להטמעה.

מוסיפים את השוקולד צ'יפס.

בעזרת סקופ של גלידה או כף מניחים על גבי התבנית המרופדת.

אופים בתנור שחומם מראש 10-8 דק' או עד אשר הקצוות מתחילים לקבל גוון זהוב.

שימו לב שהמרכז עדיין ירגיש רך או לא אפוי. 

מקררים בתבנית כ-5 דק' ומעבירים לרשת צינון לקירור מלא.

 

מאחסנים בכלי אטום.

כלים ולוקיישן צילום באדיבות פרופ׳ אדריאן בועז

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

ראש השנה

צילום: מנחם גרייבסקי

הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים