עוגיות ט

עוגיות שוקולד לבן, פיסטוקים וחמוציות

אפייה: 36 עוגיות גדולות או 72 קטנות, תנור מחומם ל-180 מעלות

חומרים

420 גר' (3 כוסות) קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

1 כפית סודה לשתייה

3/4 כפית מלח

240 גר' חמאה רכה

240 גר' (1 כוס דחוסה) סוכר חום

150 גר' (3/4 כוס) סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

2 ביצים

1 כף תמצית וניל איכותית

170 גר' (כ-1.5 כוסות) חמוציות מיובשות

240 גר' (כ-1.5 כוסות) שוקולד צ'יפס לבן

130 גר' (כ-1 כוס) פיסטוקים קלופים

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבניות בנייר אפייה.

מנפים לקערה קמח, סודה לשתייה ומלח.

מערבלים חמאה בקערה של מיקסר עם וו גיטרה, עד לקבלת מרקם אוורירי.

מוסיפים סוכר חום וסוכר לבן ומערבבים עד לאיחוד.

מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה ואת תמצית הוָניל.

מוסיפים את תערובת הקמח, מערבבים רק עד להטמעת הקמח (לא לערבב יותר מדי).

בעזרת מרית (לקקן) מערבבים בעדינות פנימה את החמוציות, השוקולד צ'יפס הלבן והפיסטוקים.

בעזרת קפיץ של גלידה או כף / כפית (תלוי בגודל העוגייה שרוצים), מניחים ערימות מהבצק על התבניות המרופדות, להשאיר מרווח בין העוגיות.

אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש, 18-15 דק' (18 לעוגיות הגדולות).

מקררים לחלוטין בתבנית.

מאחסנים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

ניתן להכין את הבצק יומיים מראש ולאחסן במקרר, עד 1 חודש במקפיא.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

ט

צילום: מנחם גרייבסקי