עוגיות שוקולד אווריריות במילוי מנטה

אפייה: 24 עוגיות, תבנית מרופדת בנייר אפייה. תנור מחומם ל-200 מעלות

חומרים

3.5 כוסות (490 גר') קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

1 כפית מלח

1.5 כוסות (210 גר') אבקת קקאו

1 כף אבקת סודה לשתייה

1 כפית אבקת אפייה

1 כוס חמאה (240 גר'), בטמפ' החדר

2 כוסות סוכר (400 גר') מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

2 ביצים

2 כוסות רִוְיוֹן

2 כפיות תמצית וניל

אופן ההכנה

מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים.

מקציפים חמאה וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה 2-3 דק' במהירות בינונית-גבוהה, עד לקבלת מרקם תפוח ואוורירי.

מוסיפים את הביצים אחת, אחת, דואגים לערבב היטב בין הראשונה לשנייה.

מוסיפים את הרִוְיוֹן ותמצית הווניל.

מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לאיחוד (להיזהר לא לערבב יתר על המידה).

בעזרת כף רגילה או כף של גלידה עם קפיץ, מניחים עיגולים של תערובת בגודל של 2.5 ס"מ (בערך) על התבנית המרופדת בנייר אפייה (2 תבניות סה"כ, בכל תבנית 12 עיגולים). אופים 12 דק'. מקררים בתבנית 10-5 דק' ומעבירים לרשת לקירור מלא.

 

קרם מנטה

כמות 2/3 כוס

חומרים

1.5 כוסות אבקת סוכר (180 גר')

1.5 כפות מים

1/2 כפית תמצית מנטה

אופן ההכנה

מנפים את אבקת הסוכר לקערה. מוסיפים את המים ואת תמצית המנטה לאט לאט ומערבבים עד לאיחוד.

לאחר שהעוגיות קרות לגמרי, ממלאים צד אחד בקרם מנטה ומעליו מניחים עוד עוגייה ויוצרים סנדביץ'.

 

* ניתן לטבול חצי מהעוגיות בשוקולד מומס. ניתן למלא בקרם מרשמלו, ריבת חלב, מוס שוקולד ועוד.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

עוגיות

עוגיות