עוגיות מלאות כל טוב

אפייה: כ-30 עוגיות, תנור מחומם ל-190 מעלות

חומרים

120 גרם חמאה רכה

180 גרם סוכר חום

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1 כף מים חמימים

95 גרם (2/3 כוס) קמח לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

1/2 כפית מלח

1.5 כוסות שיבולת שועל (לא אינסטנט)

1.5 כוסות פירות יבשים קצוצים (שזיפים, משמשים, קוביות קוקוס וחמוציות)

אופן ההכנה

מערבבים בקערת מיקסר חמאה וסוכר חום.

מוסיפים ביצה, תמצית וניל ואבקת סודה לשתייה מעורבבת עם כף מים.

מוסיפים את הקמח והמלח, מערבבים עד להטמעה של הקמח.

מוסיפים את שיבולת השועל ואת הפירות היבשים. מערבבים רק עד לאיחוד.

בעזרת כפית או קפיץ של גלידה, מניחים עיגולים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, במרווחים גדולים (העוגייה מתרחבת), ובעזרת מזלג טבול במעט במים משטחים קלות את העוגיות.

אופים 8-10 דק' בתנור שחומם מראש ל–190 מעלות במרכז התנור, או עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב.

מעבירים את העוגיות לרשת צינון.

העוגיות נשמרות בכלי אטום בטמפרטורת החדר כ-5 ימים.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

עוגיות

עוגיות

צילום: מנחם גרייבסקי