עוגיות מגולגלות פריכות במילוי תמרים ואגוזים

עוגיות מגולגלות פריכות במילוי תמרים ואגוזים

אפייה: תבנית עגולה בקוטר 22 או מרובעת, תנור מחומם מראש ל-170 מעלות

חומרים‭

750 גרם (5.5 כוסות פחות 1 כף) קמח חיטה לבן בהיר מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

12 גרם (1 כף) אבקת אפייה

400 גרם חמאה רכה

90 גרם (3/4 כוס) אבקת סוכר 
100 גרם (1/2 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י
1 שקית סוכר וניל

1 ביצה
1 חלמון
180 מ"ל (3/4 כוס) מיץ תפוזים

למלית

1 מיכל ממרח תמרים

2 כפיות קינמון

100 גרם אגוזי מלך קצוצים

אופן‭ ‬ההכנה

מערבבים את הקמח ואבקת האפייה בקערה בינונית.

מערבבים בקערת מערבל עם וו גיטרה את החמאה, אבקת הסוכר, הסוכר וסוכר הוָניל. מוסיפים את הביצה ומערבבים עד שנטמעת לגמרי.

מוסיפים את החלמון ומערבבים עד להטמעה מלאה.

מוסיפים שליש מכמות הקמח ומערבבים.

מוסיפים מחצית מכמות מיץ התפוזים ומערבבים. מוסיפים את יתרת הקמח ומיץ התפוזים, לסירוגין, מסיימים עם הקמח.

מעבירים את הבצק למשטח, עוטפים בניילון נצמד ומקררים 30 דקות לפחות ועד לילה במקרר (ניתן להקפיא את הבצק עד 1 חודש).

מוציאים את הבצק ומחלקים ל-4 חלקים. מגלגלים כל חלק לעלה בעובי 1 ס"מ לערך. מערבבים את ממרח התמרים והקינמון.

מורחים את מלית התמרים על העלה, משאירים 1 ס"מ רווח מהקצה ללא מלית. מפזרים מעל אגוזי מלך קצוצים. מגלגלים לרולדה, כאשר מתחילים את הגלגול מצדו הרחב של העלה. מניחים את הרולדות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

מסמנים בעזרת סכין את עובי העוגיות הרצוי (לא חותכים עד הסוף).

אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד לקבלת גוון זהוב בהיר.

מוציאים מהתנור ומקררים. חותכים עם סכין משוננת, מפזרים אבקת סוכר בנדיבות ומגישים. שומרים בכלי אטום כ-3 ימים.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

עוגיות

עוגיות

צילום: מנחם גרייבסקי