עוגיות דלעת בציפוי צ'אי

אפרת ליכטנשטט

אפייה: 20 עוגיות, תנור מחומם ל-180 מעלות, תבנית מרופדת בנייר אפייה

חומרים

2.5 כוסות קמח אמר מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

כפית אבקת אפייה

1כפית אבקת סודה לשתייה

2כפיות קינמון טחון

1/4 כפית הל טחון

1/2 כפית מלח דק

100 גרם חמאה רכה

1+1/4 כוסות סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

250 גרם דלעות

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.

בקערה גדולה מערבבים את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון, הל ומלח.

קולפים את הדלעת וחותכים לקוביות. מאדים בסיר אידוי עד שהדלעת רכה מאוד ואז טוחנים במעבד מזון או בכוס בלנדר מוט.

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים את החמאה והסוכר כשלוש דקות. מוסיפים מחית דלעת, תמצית וניל וביצה.

כשהכול אחיד מוציאים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים פנימה את החומרים היבשים. מערבבים בעזרת מרית עד אחידות. אם העיסה רכה מאוד לעבודה אפשר לקרר אותה חצי שעה.

יוצרים תלוליות בעזרת כפית על גבי נייר האפייה, העוגיות מתרחבות וגדלות מאוד באפייה ולכן לא יותר מכפית.

אופים 9 דקות במצב טורבו או 15 דקות בתוכנית רגילה או עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בקצוות - היזהרו לא לאפות יותר מדי. מצננים לחלוטין (העוגיות מתקשות בקירור).

מכינים את הציפוי: מחממים בסיר קטן את החמאה. כשהיא נמסה מוסיפים חלב ותמצית וניל ומחממים עוד טיפה (לא להרתיח). מורידים מהאש ומוסיפים תיון של תה צ’אי. משרים חמש דקות, מוציאים את התיון וסוחטים אותו היטב.

מוסיפים אבקת סוכר בהדרגה, מערבבים היטב כל הזמן. לאט לאט מגיעים למרקם של ציפוי - הציפוי צריך להיות נוזלי ורך אבל לא מדי, הוא מתקשה על העוגייה רק כשהוא קר. שיטה לבדוק אם הציפוי במרקם טוב: כשמערבבים עם מזלג הוא משאיר חריצים אבל הם נעלמים מיד.

טובלים כל עוגייה בציפוי (כשהיא הפוכה)  ונותנים לציפוי לטפטף לסיר עד שנשארת על העוגיה שכבה דקה. מקררים לטמפרטורת החדר.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

עוגיות

עוגיות