ספינג' מרוקאי מתוק

טיגון: כ-40 יח'

לבצק‬

1 ק"ג קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
100 גרם (1/2 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1/4 כפית מלח
2 ביצים L
20 גרם (2 כפות) שמרים יבשים
960-900 מ"ל (4-3+3/4 כוסות) מים חמימים

לגלגול

סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

אופן‭ ‬ההכנה‭

מערבבים ידנית את כל החומרים בקערה (ניתן לערבב במיקסר עם וו גיטרה).
הבצק שיתקבל יהיה רטוב מאוד ודביק. מכסים בניילון ומניחים במקום חמים כשעה, עד להכפלת הנפח.
לאחר שעה, טופחים על הבצק בעדינות להורדת הנפח, לשים פעם אחת, מכסים שוב בניילון ומניחים במקום חמים כ-30 דקות, לתפיחה שנייה.
מחממים שמן בסיר רחב ועמוק ל-160 מעלות.
בידיים רטובות, קורצים חתיכה בגודל הרצוי. יוצרים חור באמצעה עם האצבע ומניחים בשמן החם.
מטגנים כל צד כ-2 דקות, עד לקבלת צבע זהוב יפה.
מוציאים אל מגש מרופד בנייר סופג. מחכים כ- 30 שניות שהשמן העודף ייספג ומגלגלים בסוכר.
מגישים חם.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

חגים

צילום: מנחם גרייבסקי

הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים