סופגניות מקמח כוסמין מלא 100%

טיגון: כ-33 סופגניות במשקל 40 גר' כל אחת

חומרים‬

500 גר' (4 כוסות) קמח כוסמין מלא 100% בטחינה דקה, הסדרה הבריאה, מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

½7 גר' (שלושת רבעי כף) שמרים יבשים 
5 גר' (1/2 שקית) אבקת אפייה
50 גר' (1/4 כוס) סוכר לבן מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י
1/2 שקית סוכר וניל
קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז  
2 ביצים 
1 חלמון
200 מ"ל (1 כוס פחות 2 כפות) מיץ תפוזים או חלב
75 גר' חמאה רכה
1 כף ברנדי (לא חובה)
1/2 כף מלח
שמן קנולה לטיגון

אופן‭ ‬ההכנה‭

בקערת מערבל עם וו לישה מערבבים את הקמח, השמרים, אבקת האפייה, הסוכר וסוכר הווניל.
מוסיפים את קליפת התפוז המגוררת, את הביצים ואת החלמון. מוסיפים את מיץ התפוזים (או החלב) ומעבדים לקבלת בצק.
מוסיפים את החמאה בחלקים עד להטמעה. מוסיפים את הברנדי ומערבבים כ-3 דקות במהירות בינונית. מוסיפים את המלח וממשיכים לערבב עוד כ-5 דקות עד לקבלת בצק רך ונעים. אם הבצק דביק מוסיפים עוד כף קמח.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת. משמנים את הבצק מכל צדדיו, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה, עד להכפלת הנפח.
טופחים על הבצק בעדינות כדי להוציא ממנו את האוויר ומחלקים לכדורים שווים במשקל 40 גר'. מגלגלים את הבצק לכדורים יפים ומניחים על ריבועי נייר אפייה, כדור אחד על כל ריבוע.
מניחים בצד לתפיחה. מברישים את הכדורים בחמאה מומסת או בשמן, כדי לשמור על רכות בצק הסופגניות וכדי למנוע את התייבשותן. מתפיחים כ-40 דקות עד שהכדורים כמעט ומכפילים את נפחם.
מחממים שמן בסיר טיגון. טמפרטורת השמן המומלצת לטיגון הסופגניות היא 160 מעלות. טמפרטורה גבוהה מדי תגרום לסופגנייה להיטגן מבחוץ אך פנים הסופגנייה יישאר בצק "חי".
מניחים את הכדורים בשמן החם, כשכיפת הכדור בשמן ונייר האפייה למעלה. נייר האפייה ישתחרר בקלות וצורת הסופגנייה לא תיפגם. מטגנים כ-3 דקות מכל צד או עד לקבלת צבע זהוב.

הצעת הגשה‭

ממלאים את הסופגניות בריבה או ברוטב שוקולד, לפי הטעם. בוזקים אבקת סוכר מעל ומגישים.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

חגים

צילום: מנחם גרייבסקי

הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים