לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

לחמים

מרק כרובית חם בלחם כפרי

אפייה: תנור מחומם ל-230 מעלות, 30 דק' + 10-5 דק'

לחם כפרי פשוט וטעים

חומרים

420 גרם (3 כוסות) קמח חיטה לבן בהיר או קמח כפרי מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

1-3/4 כפית מלח

1/2 כפית שמרים יבשים

400-360 מ"ל (1.75-1.5 כוסות) מים

אופן‭ ‬ההכנה‭

מערבבים בקערה גדולה קמח לבן או קמח כפרי, מלח ושמרים.

מוסיפים את המים ומערבבים עם כף עץ, עד לקבלת בצק ללא שאריות של קמח בצדדים או בתחתית הקערה. ההבדל בין 2 סוגי הקמח הוא בספיחת המים. הקמח הכפרי סופח כ-10% מים יותר מקמח לבן.

מכסים בניילון נצמד, ומשאירים בחוץ, בטמפרטורת החדר כ-18-12 שעות (תלוי במזג האוויר).

מחממים תנור ל-230 מעלות. כשהתנור חם מניחים בתוכו את סיר הפוייקה עם המכסה (פוייקה = סיר קדרה מברזל יצוק, מגיע גם מצופה אמאייל לבחירתכם).

מחממים 30 דק' נוספות.

בזמן שהסיר מתחמם, הופכים את הבצק למשטח מקומח היטב, ולשים את הבצק קלות עד שהוא חלק ולא מאוד דביק. מכסים שוב בניילון נצמד.

כשעברו 30 הדק' (רצוי לשים טיימר), מוציאים את הסיר מהתנור, מסירים את המכסה, והופכים לתוכו את הבצק. לא לשמן את הסיר!!! הלחם "יחליק" החוצה בסוף האפייה ללא שמן. מכסים במכסה ומכניסים בחזרה לתנור בזהירות! הסיר חם מאוד וכבד מאוד.

אופים 30 ד'.

כעבור 30 דק', מסירים את המכסה מהסיר ואופים ללא מכסה 10-5 דק' עד שהלחם מקבל גוון חום-זהוב ומרקם מתפצפץ.

מצננים על רשת צינון.

כאשר הלחם קר, חותכים את החלק העליון שלו, מרוקנים את הלחם ליצירת קערה (לא זורקים את תוכו, חותכים לקוביות והופכים לקרוטונים), וממלאים במרק כרובית מהביל.

 

מרק כרובית קרמי

הכנה: 6 מנות, 15 דק' הכנה, 30 דק' בישול

חומרים

2 כפות חמאה לא מלוחה

2 שיני שום כתושים

1 בצל, קצוץ

2 גזרים, קלופים וקצוצים

2 גבעולי סלרי, קצוצים

1 ראש כרובית, קצוץ גס

1 עלה דפנה

1/4 כוס קמח לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

4 כוסות ציר ירקות / מים

1 כוס חלב

מלח ופלפל לפי הטעם

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

קרוטונים

אופן ההכנה

ממיסים חמאה בסיר גדול, על אש בינונית. מוסיפים שום, בצל, גזר, סלרי, מלח ופלפל. מבשלים תוך כדי ערבוב, עד שהירקות רכים, 3-4 דקות.

מוסיפים את הכרובית ועלה הדפנה. ממשיכים לבשל ולערבב מידי פעם עד שמתרכך, 3-4 דקות.

מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שמקבל גוון זהוב, כ-1 דקה.

מוסיפים באיטיות את ציר הירקות / מים ואת החלב, ומבשלים תוך כדי ערבוב, עד שמסמיך קלות, 4-3 דקות. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, ומבשלים באיטיות עד שהכרובית רכה לגמרי, 15-12 דקות.

מתקנים טעמים עם מלח ופלפל.

אם המרק סמיך מדי, מוסיפים עוד חלב לסמיכות הרצויה.

מגישים מיד מקושט בפטרוזיליה וקרוטונים קריספיים.