מאפה שמרים עם קמח מלא במילוי תפוזים מסוכרים ופרג

שף מאיה רביבו

אפייה: תנור מחומם מראש ל-170 מעלות, 15 דקות, 30 מאפים

לבצק

25 גרם שמרים טריים

50 גרם חלב

60 גרם סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

280 גרם ביצים

300 גרם קמח מלא מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

200 גרם קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

270 גרם חמאה חתוכה לקוביות

למלית פרג

120 גרם פרג טחון טרי

60 גרם חלב

50 גרם חמאה

גרודה מחצי לימון

גרודה מחצי תפוז

60 גרם תפוזים מסוכרים

70 גרם סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

40 גרם אגוזי מלך קצוצים

אופן הכנת הבצק

מערבבים במיקסר בעזרת וו לישה את השמרים, החלב, הסוכר והביצים לתערובת אחידה.

מוסיפים את הקמחים והמלח ולשים דקות אחדות.

מוסיפים את החמאה בהדרגה עד שהיא נטמעת בבצק. ממשיכים ללוש עד שהבצק נפרד מדופנות הקערה.

במהלך הלישה מוודאים שטמפרטורת הבצק לא תעלה על 25-24 מעלות (בקיץ יש לעבוד בחדר ממוזג).

עוטפים בניילון ברפיון ומתפיחים להכפלת הנפח.

מוציאים את האוויר ומשאירים לילה במקרר.

אופן הכנת המילוי

בסיר מביאים את החלב, הסוכר והחמאה לרתיחה.

מוסיפים את שאר הרכיבים ומבשלים חמש דקות.

מקררים.

מכניסים לשק זילוף.

הרכבת המאפה

מחלקים את הבצק לעיגולים במשקל 40 גרם כל אחד.

משטחים מעט ומזלפים את מלית הפרג.

סוגרים את הבצק מעל המלית ויוצרים כדור.

מניחים בתוך תבנית מאפינס קטנה.

מתפיחים כשעה.

מברישים בביצה ומפזרים פרג.

אופים ב-170 מעלות כ-15 דקות.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

שמרים

שמרים

צילום: מנחם גרייבסקי