מאפה עגבניות מיובשות בציפוי שטרויזל גבינות ואגוזים

שף אפרת ליבפרוינד

מאפה נפלא ומיוחד, שכשפורסים אותו נראה כמו עוגה יפה. ניתן להכין אותו כמנות אישיות, ואז יש לחלק את הבצק לכ-15 כדורים.

אפייה: תנור מחומם מראש ל-180 מעלות, 30-25 דקות

חומרים לבצק‭

50 גרם שמרים טריים
1 כף סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 כוס מים
5+1/2 כוסות קמח חיטה מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
50 גרם חמאה
1 כפית מלח
1 גביע שמנת חמוצה 16% שומן לפחות
1/2 כוס עגבניות מיובשות קצוצות

חומרים לשטרויזל‭

1/2 כוס קמח חיטה מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
50 גרם חמאה רכה
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
50 גרם גבינת פטה מגוררת
50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
50 גרם אגוזי קשיו קצוצים גס
ביצה טרופה עם מעט שמן למריחה

אופן‭ ‬ההכנה

מפוררים את השמרים בקערת המיקסר. מוסיפים את הסוכר וחצי כוס מים פושרים. מניחים לתסיסה למשך 20 דקות. תוך כדי לישה איטית מוסיפים קמח, חמאה, שמנת חמוצה, מלח ועוד חצי כוס מים. לשים כ-10 דקות. מוסיפים את העגבניות המיובשות הקצוצות ומניחים לתפיחה למשך שעה.
מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים.
מרדדים כל גוש לכדור מושלם. אם יש תבנית או רינג בקוטר 16 ס"מ, ניתן לשים את כדור הבצק בתוכה או להניח את כדורי הבצק בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
משהים לתפיחה של כרבע שעה.
מערבבים בקערה את כל חומרי השטרויזל ומפוררים לפירורים.
מברישים בביצה טרופה את כדורי הבצק ומפזרים את השטרויזל.
אופים כ-30-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

שמרים

שמרים