לחמניות גבינת שמנת

שף אפרת ליבפרוינד

אפייה: תנור מחומם מראש ל-180 מעלות, 20 דקות, 8 מאפים

חומרים

20 גרם שמרים טריים

חצי כוס חלב

1 כפית סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

500 גרם קמח לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

1 גביע (250 גרם) גבינת שמנת (או גבינה לבנה 9%)

1 ביצה

100 גרם גבינת פרמזן או כל גבינה קשה אחרת מגוררת

קורט מלח

אופן‭ ‬ההכנה‭

שמים את השמרים בקערה. מוסיפים אליהם 50 מ"ל מהחלב ואת כפית הסוכר ומניחים בצד כמה דקות לתסיסה.

מוסיפים את כל שאר החומרים ולשים עד שמתקבל בצק אחיד (אם הבצק מתקבל נוזלי מעט, ניתן להוסיף עוד כמה כפות קמח).

מכסים ומתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח.

מכים בבצק להוצאת כל האוויר ומחלקים אותו ל-8 כדורים. מגלגלים את כדורי הבצק ליצירת מלבנים באורך 20 ס"מ וברוחב 8. מחלקים כל מלבן לשניים לאורך ומגלגלים כל חצי מלבן לנקניק ארוך.

מלפפים את 2 הנקניקים ליצירת צורת צמה ומחברים את 2 הקצוות כדי ליצור טבעת.

מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה או לחילופין אפשר להניח כל טבעת בתוך רינג ממתכת או בתבנית שקעים.

מברישים בביצה הטרופה, ומניחים למאפים לתפוח כחצי שעה נוספת.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות, או עד להזהבה. מקשטים בפרוסות גבינת מוצרלה ועגבניות מיובשות.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

שבועות