לחמניות בריוש עם קרם שקדים ופירות יבשים

לחמניות בריוש עם קרם שקדים ופירות יבשים

אפייה: 20 לחמניות, תנור מחומם ל-200 מעלות

חומרים‭

500 גרם (4 כוסות) קמח לחם מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
15 גרם (1.5 כפות) שמרים יבשים
40 גרם (2 כפות) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 ביצה
2 חלמונים
120 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
260 מ"ל (1 כוס + 1 כף) מים
1/2 כפית מלח
פירות יבשים קצוצים דק (קוביות קוקוס, חמוציות, צימוקים)
מיני שוקולד צ'יפס (לא חובה)

מלית קרם שקדים - מתכון באדיבותו של סער מור - מחשבות על לחם

50 גרם קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
150 גרם שקדים מולבנים טחונים
3 ביצים
150 גרם חמאה
1/2 כפית תמצית וניל איכותית

אופן ההכנה‭

בקערת המיקסר עם וו הלישה, מערבבים קמח, שמרים יבשים וסוכר.

מוסיפים ביצה וחלמונים, וממשיכים לערבב עד להטמעהמוסיפים את החמאה, כל פעם חתיכה עד לקבלת פירורים דקים.

מוסיפים את המים ולשים את הבצק כ-1 דקה.

מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 7-8 דק' לקבלת בצק רך ומעט דביק.

מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים במגבת נקייה ומניחים במקום חמים עד להכפלת הנפח 45-60 דק'.

מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ליחידות של כ-50 גרם.
מרדדים כל יחידה, מורחים שכבה דקה של קרם שקדים ומפזרים מיני שוקולד צ'יפס מעל. מגלגלים לגליל הדוק ויוצרים קשר.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה, מכסים במגבת נקייה ומניחים בצד במקום חמים לתפיחה.
אופים כ-20 דק' בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
מוציאים מהתנור ומושחים בדבש מדולל במעט מים חמים (לא חובה).

אופן הכנת קרם שקדים

במיקסר, עם וו גיטרה, מעבדים חמאה וסוכר לקרם אוורירי.
בקערה נפרדת מערבבים ביצים ותמצית וניל.
בקערה שלישית מערבבים קמח ושקדים טחונים.
מוסיפים לקערת המיקסר את הביצים והקמח לסירוגין, מתחילים ומסיימים עם הקמח.
מעבירים לקערה ומקררים לפחות לשעתיים, רצוי ללילה.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

ט

צילום: מנחם גרייבסקי