לחם קופים לט"ו בשבט מקמח מניטובה לבן

אפייה: תנור מחומם ל-175 מעלות, 30 דקות

רק נראה מסובך אבל ממש לא. אחד הטעימים שתתקלו בהם!

חומרים

לבצק

560 גרם (4 כוסות) קמח מניטובה לבן מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י
100 גרם (1/2 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י
10 גרם (1 כף) שמרים
1 ביצה
70 גרם (1/3 כוס) חמאה מומסת, מקוררת
300 מ"ל (2+1/4 כוסות) חלב / שמנת חמימים
20 גרם (1 כף) מלח
1 תפוח קלוף וחתוך לקוביות

לציפוי

100 גרם חמאה מומסת

200 גרם (1 כוס) סוכר לבן מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י
1 כף קינמון
1/2 כוס אגוזי לוז ופיסטוקים קצוצים
1/2 כוס חמוציות

1 כפית תמצית וניל
240 גרם (כוס) סוכר חום
180 גרם (3/4 כוס) חמאה מלוחה, מומסת

אופן‭ ‬ההכנה‭

מנפים את הקמח אל קערת המיקסר מוסיפים את הסוכר והשמרים היבשים ומערבבים היטב. 

מחברים את וו הלישה ובמהירות נמוכה מוסיפים את הביצה ואת החמאה המומסת. מוסיפים בהדרגה את החלב/שמנת החם עד לקבלת בצק אחיד. במידת הצורך ניתן להוסיף עוד חלב, בכל פעם כף אחת בלבד.

לשים כ-3 דקות ומוסיפים את המלח.

ממשיכים ללוש עוד 5-4 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך וחלק שנפרד מדפנות הקערה.

מוסיפים את התפוחים ולשים עוד כ-1 דקה, לפיזור התפוחים בבצק. יתקבל בצק חלק ומעט שומני.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות. מגלגלים את הבצק בשמן כך שישומן היטב מכל צדדיו. מכסים את הקערה ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח (כשעה וחצי-שעתיים).

כשהבצק מוכן מעבירים אותו למשטח נקי ובעזרת הידיים משטחים לעיגול בקוטר של כ-25 ס"מ ובעובי של 1 ס"מ. בעזרת סכין או גלגלת של פיצה חותכים את הבצק לרצועות לרוחב ולאורך לקבלת כ-60 קוביות קטנות.

במברשת, מברישים בנדיבות את התבנית בחמאה מומסת..

 

מכינים 2 קעריות – קערית עם חמאה מומסת וקערית נוספת של הסוכר החום מעורבב היטב עם הקינמון. 

מגלגלים בין הידיים כל ריבוע בצק לכדור קטן. טובלים בחמאה המומסת ומאפשרים לעודפי החמאה לטפטף חזרה לקערית. מגלגלים בסוכר החום ומניחים בתבנית האפייה.  מסדרים את כדורי הבצק שורות שורות בתבנית, מפזרים בין הכדורים / שורות אגוזים וחמוציות. גודל הכדורים לא צריך להיות אחיד.

ממשיכים עם כל הכדורים ומוודאים שהשורה האחרונה תהיה אחידה בגובהה. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומתפיחים עוד כשעה נוספת.

בינתיים בסיר קטן ממיסים את החמאה המלוחה עם הוניל והסוכר החום. מבשלים על להבה נמוכה עד שהסוכר נמס.

מקררים קלות ויוצקים על הכדורים לפני שמכניסים לתנור.

 

מחממים את התנור ל-180 מעלות בתוכנית טורבו. אופים כ-30 דקות עד לקבלת צבע שחום קרמלי מהמם.

מוציאים מהתנור ומצננים כ-5 דקות. הופכים בזהירות על גבי צלחת הגשה.

 

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

ט

צילום: מנחם גרייבסקי